Ticker

6/recent/ticker-posts

Erişteli süt kebap kavurması

Erişteli süt kebap kavurması tarifi:

6 kişilik
hazırlama süresi: 10 dakika
pişme süresi: 40
dakika

Malzemeler:

1 kg (koyun koldan kesilmiş) kuşbaşı et

50 gram tereyağı

1 çay bardağı ayçiçek yağı

1 su bardağı sıcak süt

5 adet soğan

2 taze soğan sapı

4 dal maydanoz

1 çay kaşığı pul biber

Tuz, karabiber

Erişte için:

1 paket hazır erişte

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı biber salçası

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz

Hazırlanışı:

Erişteyi makarna gibi tuzlu suda haşlayarak (3 kaşık haşlama suyunu ayırın) süzün. Domates ve biber salçalarını 3 çorba kaşığı haşlama suyu ile sulandırarak tencereye alın. Tereyağını ekleyerek kısık ateşte karıştırın. Erişteyi ilave ederek harmanlayın ve sıcak olarak muhafaza edin.

Soğanları soyarak piyazlık doğrayın. Taze soğan saplarını ince doğrayın. Maydanozu dal dal ayırın. Ayçiçek yağını tencerede ısıtarak soğanı soteleyin. Eti ilave ederek suyunu salıp çekene kadar arada bir karıştırarak 15-20 dakika kavurun.

Üstüne sıcak sütü dökerek tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin. Et suyunu çekince ocaktan alın. Taze soğanı, tuzu, karabiberi ve pul biberiilave ederek karıştırın. Servis tabağına erişteyi alarak ortasına eti ilave edin. Maydanoz dalları ile süsleyip sıcak servis edin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar