Ticker

6/recent/ticker-posts

1 haftada 5 kilo verilir mi?

1 haftada 5 kilo verilir mi?

Her kadının mutlaka yaşamında bir kere de olsa "Keşke bir haftada 5 kilo birden verebilsem de şu elbisenin içine girebilsem" dediği olmuştur...

Peki ama
1 haftada nasıl 5 kilo verilir?

Çok basit: VERİLEMEZ!

Diğer yandan hergün yazılı ve görsel basında onlarca “mucize diyet” ile karşılaşıyoruz.

“İsveç Diyeti, Ayırma Diyeti, Hollywood Diyeti, Manken Diyeti, Lahana Çorbası Diyeti, Burçlara Göre Diyet, Uzman Diyeti, Kan Grubu Diyeti, Renk Diyeti, Amerikan Kalp Vakfı Diyeti, Atkins Diyeti, Son Şans Diyeti” ve daha yüzlerce değişik isimlde ya da isimsiz diyet tarifleri.

İyi ama bu kadar fazla diyet listesi ortalarda dolaşıyor iken neden hala insanların kilo sorunu var? Çünkü bu tür diyet uygulamalarının çoğu başlangıçta hızlı kilo kaybı sağlasalar da, kısa bir müddet sonra bu kilolar fazlası ile geri alınmakta.

Bu tür diyetler sağlığa zarar vermekte ve metabolizma düzenini bozarak ömrü kısaltmakta. Bunun yanısıra, kişilerin “ben bu işi başaramıyorum” deyip umutsuzluğa kapılmasına sebep olmaktadırlar. Bu nedenle yaşam tarzınız haline getiremeyeceğiniz hiç bir yönteme başlamamanız gerekmektedir.

Gerçek ağırlık kaybı vücuttaki yağ kitlesinin azaltilması ile mümkün olur. Kas ve su kitlesinden verilen kilo kayıpları hem sağlık açısından risklidir, hem de kalıcı kilo kaybına neden olmamaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar