Ticker

6/recent/ticker-posts

cilt yaşlanmasını önlemek için Kuru ve taze erik


Kuru ve taze erik - cilt kalitesini korur!

Boston Tufts Üniversitesi'nde yapılan son araştırmalar, kuru eriğin cildin yaşlanma sürecini geciktirdiğini göstermekte.

Bu araştırma; daha sık yenen sebze ve meyvelerin antioksidan değerlerini ORAC (Oksijen Radikali Emme Kapasitesi) ölçeğini kullanarak sıralamış.

Kuru erik, içeriğinde yüksek antioksidan değerine sahip olan
kuru üzüm ve yaban mersininin iki katı değerle listenin en başında yer almaktadır.

Kuru erik o kadar etkili bir meyvedir ki, kanımızdaki antioksidan seviyesini yüzde 25 artırır. Her gün iki tane kuru ya da (mevsimindeyse) taze erik yiyin.

Erikleri güzel yıkayın fakat asla kabuğunu soymayın, çünkü eriğin kabuğu serbest radikallerle savaşan fitonutrient'ler bakımından çok zengindir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar