Ticker

6/recent/ticker-posts

Cevizin faydaları


Cevizin faydaları

Günde 3-4 adet tüketilmesi tavsiye edilen cevizin faydaları saymakla bitmiyor. Biz cevizin faydalarından bazılarını sıralayalım

işte cevizin faydaları:

Ceviz tüketildiğinde kanda bulunan kolesterol seviyesi düşer ve kalp atışlarındaki düzensizlik önlenir.

Cevizin içeriğinde bulunan fitosteroller,
bağışıklık sistemini güçlendirir, böylelikle kalınbağırsak, göğüs ve prostat kanseri gibi kanser türlerinden korunmayı sağlar.

Ceviz, damarlarda daha az pıhtılaşan kan tipinin artırır, ceviz iyi kolesterol oranının kötü kolesterol oranına göre artmasına etki eder, kolesterolün damarları tıkama aşamasında önemli bir adım olan şişme ve kızarıklığı azaltabilir.

Cevizdeki l-arginin kan damarlarının iç tarafının pürüzsüz ve düzgün olmasını sağlayarak kan-damar sisteminin rahatlamasını sağlıyor. Cevizdeki yağ asitlerinin kalp hastalıklarını önleme etkileri de mevcut.

Beyne benzeyen ceviz, kavrama ve anlamayı geliştiriyor. Asya'da ceviz hala beyin gıdası olarak kabul ediliyor, bu ülkelerde öğrenciler, sınavlardan önce ceviz yiyerek notlarını yükseltebileceklerine inanıyor.

Omega-3 yağ oranı düşük çocuklarda daha yüksek hiperaktif olma özelliği, daha fazla öğrenim ve davranış bozuklukları, daha fazla huysuzluk ve uyku düzensizlikleri gözlemleniyor. Ceviz, bu sorunları önleyen omega-3 bakımından çok zengin.


Ceviz içeriğnde bulunan fosfor ve kalsiyum nedeni ile zihni yorgunluklarını giderir, kemikleri ve dişleri kuvvetlendirir.

Ceviz potasyum bakımından da oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarılması ve kas dokusunun çalışması için gerekli bir mineraldir.

Ceviz içeriğinde bulunan Magnezyum ile de kasları rahatlatır.

Ceviz kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesine, akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önleyen "demir" bakımından, oldukça zengin bir besindir.

Ceviz bal ile birlikte tüketilirse soğuk almış mideye iyi gelmektedir.

Ceviz Damar sertliğini önler.

Ceviz Enerji sağlar.

Ceviz Şeker hastaları için hayati önemi olan insülini artırır

Ceviz Verem mikrobuna karşı korur.

Ceviz yağı, mide ve bağırsakları temizleyerek, yumuşak kalmalarını sağlar.

Hazmı zor olduğundan karaciğeri rahatsız olanlar ceviz yememelidir.

Mayıs ve haziran ayında çiçek açan ceviz ağacı bünyesinde yağ, tuz, albümin, karbonhidratlar, gümüş iyonu, sodyum, potasyum, B1, B2, B3, B6 ve E vitamini barındırır.

Yaklaşık 20 değişik türü olan ceviz ağacının, meyvesi kuruyemiş olarak tüketilen türü "adi ceviz " olarak bilinir ve Türkiye'nin hemen hemen her yöresinde yetişir.

Sert kabuğun içinde yer alan ceviz içi, yüzeyi çok kırışık bir beyin görünüşündedir.

Yüksek oranda protein ve yağ içeren ceviz içi, kuruyemiş olarak tüketilmesinin yanı sıra, şeker hastalarına da tavsiye edilir.

Basur için faydalı olduğu belirtilmekte ve bunun için balla karıştırılarak yenilmesi tavsiye edilmektedir.

Aromatik kokulu yaprakları kabızlığa, iştahsızlığa, kan temizlenmesine ve hazımsızlığa karşı yararlıdır.

Ciğere, mideye ve dimağa kuvvet verip ağız kokusunu giderir.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Vay be cevizin bu kadar faydalı olduğunu bilseydim her gün yerdim elinize sağlık arkadaslar böle bi site hazırladığınız için.

    YanıtlaSil

Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur.