Ticker

6/recent/ticker-posts

Sivilce ve akne maskeleri nasıl yapılır ?

Sivilce ve akne maskeleri nasıl yapılır ?

Sivilce ve akneler  genellikle her yaş gurubu için en yaygın cilt problemlerinin başında gelir ve doğru şekilde tedavi edilmediğinde cildinizde kalıcı lekelere yol açabilir. 

Evinizde doğal malzemeler kullanarak hazırlayabileceğiniz Sivilce ve akne maskeleri ile hem Sivilce ve aknelerin daha az oluşmasını sağlayabilir hem de sonradan oluşabilecek ve kalıcı olabilecek lekelerin önlenmesine yardımcı olabilirsiniz.
Limon, Yumurta, gibi doğal malzemeler kullanarak hazırlayabileceğiniz bu sivilce ve akne maskeleri cildinizin yağ üretimini dengelemeye yardımcı olur ve gözenekleri açarak cildinizin nefes almasına katkıda bulunur.  Bu sayfada evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu doğal sivilce ve akne maskelerini okuyup,  güvenle cildinize uygulayabilirsiniz.

Akne ve sivilce maskeleri

Muz kabuğu maskesi:
Muz kabuğunun içeriğinde bulunan lutein maddesi cilde uygulandığında ciltteki şişme ve iltihaplanmanın azaltılmasına yardımcı olur ve bununla birlikte antioksidan özelliği göstererek ciltteki zararlı bakterilerin temizlenmesinde kolaylık sağlayabilir.
Malzemeler:

    •    1  muzun kabuğu.

Hazırlanışı:
Muz kabuğunun ıslak iç tarafını yüzünüze dairesel hareketler ile sürerek birer birer yüzünüzü kapatacak şekilde yüzünüze yerleştirin. Yüzünüz tamamen kaplandığında 30 dakika bekleyin. 30 dakika beklemenin ardından muz kabuklarını alarak yüzünüzü su ile yıkayın ve hafifçe kurulayın.

Tarçın ve bal maskesi:
Bal gibi yapışkan ve tarçın gibi baharat maddeleri yüzünüz ile bağdaştıramıyor olabilir hatta tek düşündüğünüzde yüzünüze yaklaştırmak dahi istemiyor olabilirisiniz. Ancak bal ve tarçın bir araya geldiğinde şaşırtıcı şekilde cildinizdeki bakteriler için kelimenin tam anlamı ile katil ikili olabilirler. 

Tarçın taşıdığı antimikrobiyal özelliği ile cildinizde oluşabilecek bakterilerin durdurulmasına yardımcı olabilir. 

Bununla birlikte bal da cilt üzerinde güçlü bir antibiyotik etkisi göstererek tarçın ile birlikte kullanımında ciltteki bakterilerin temizlenmesi ve oluşumunun durdurulması anlamında çok güçlü bir etkiye sahiptir.
Malzemeler:
    •    2 yemek kaşığı bal.
    •    1 çay kaşığı tarçın.
    •    Kâğıt havlu.

Hazırlanışı:
Öncelikle yüzünüzü su ile yıkadıktan sonra hafifçe kurulayın. Yüzünüzü iyice duruladıktan sonra 2 yemek kaşığı bal ve 1 çay kaşığı tarçını hamurlaşana kadar karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru maske şeklinde yüzünüze uygulayın. 

Uygulamış olduğunuz sivilce ve akne maskesini 15 dakika boyunca yüzünüzde bekletin. 15 dakikanın sonunda su ile yüzünüzü iyice yıkayın ve hafifçe kurulayın. Bu akne ve sivilce maskesini cildinize günde birkaç kez uygulayabilirsiniz.

Elma sirkesi maskesi:
Organik elma sirkesi akne ve sivilce tedavisinde ilaç şeklinde kullanıldığında oldukça güçlü bir etki yaratabilir. Bunun sebebi ilk etapta akne ve sivilcelere yol açan bakterileri öldürmesidir. 

Bununla birlikte organik elma sirkesinin cilde uygulanması ciltte alkali etki yaratır, zararlı toksinlerin temizlenmesine yardımcı olur ve ciltte pH değerini dengeleyerek ciltte bakteri oluşumunun önüne geçebilir.
Malzemeler:
    •    Organik elma sirkesi.
    •    Tatlı su.

Hazırlanışı:
Yüzünüzü su ile yıkayın ve hafifçe kurulayın. Bir kap içerisinde 3 yemek kaşığı su ile 1 yemek kaşığı organik elma sirkesini karıştırın. Elde ettiğiniz karışımın içerisine temiz bir pamuk parçasını batırdıktan sonra pamuk yardımı ile karışımı doğrudan cildinize uygulayın. Cildinize uygulamış olduğunuz bu karışımı en az 10 dakika cildinizde bekletin. 
Gece uygularsanız gece boyu bekletebilirsiniz. Beklemenin ardından yüzünüzü su ile yıkayın ve hafifçe kurulayın. Bu sivilce ve akne maskesini cildinize günde birkaç kez uygulayabilirsiniz. Cildinizde kuruluğa yol açtığını hissederseniz nemlendirici kullanabilirsiniz.

Süt ve bal ( veya yoğurt ) maskesi:
İçerdiği hormonlar nedeni ile sütün cilt üzerinde sivilce engelleyici bir etkisi bulunur. Fakat tek başına çoğunlukla tahriş olmuş cildi hafifletir ve kızarıklıkların azaltılmasına yardımcı olabilir. Sütün bu yardımcı etkisini tarihte Kraliçe Kleopatra’nın süt banyolarından da hatırlayabiliriz. Bununla birlikte cilt için nemlendirici ve besleyici özellik taşıyarak, içerdiği asitler ile anti bakteriyel etki gösteren yoğurt da tercihen kullanılabilir.
Malzemeler:
    •    Yarım su bardağı süt ( ya da tercihen 1 yemek kaşığı yoğurt.)
    •    1 yemek kaşığı bal.

Hazırlanışı:
Yüzünüze uyguladığınızda soğuk şok etkisi yaratmaması için yoğurt veya sütü oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Oda sıcaklığına ulaşan balı 1 yemek kaşığı yoğurt veya süt ile iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımın içerisine bir parça pamuk batırarak hazırlamış olduğunuz karışımı maske şeklinde doğrudan cildinize uygulayın. 

Uyguladığınız her maske katından sonra uygulanan katın kurumasını bekleyin. Dilediğiniz kadar kat ekledikten sonra tüm katların kurumasını 15 dakika bekleyin. Daha sonra su yardımı ile yüzünüzdeki sivilce ve akne maskesini yıkayarak maske ile birlikte cildinizi ölü deri ve bakterilerden temizleyin. Maskeyi tamamen temizlediğinizde cildinizi hafiflemiş ve nemlenmiş hissedebilirsiniz.

Çilek ve bal maskesi:
Balın cilt üzerindeki etkisini okudunuz fakat çilek nasıl bir etki gösterebilir diyebilirsiniz. Çilek yüksek oranda içerdiği salisilik asit ile tıkalı gözeneklerin açılmasında ve bakterilerin ortadan kaldırılmasında yardımcı olabilir. Bununla birlikte gözeneklerin daha sonra tekrar tıkanmasını önlemede etkilidir.
Malzemeler:
    •    3 adet iyi yıkanmış taze çilek.
    •    2 çay kaşığı bal.

Hazırlanışı:
Yüzünüzü su ile yıkadıktan sonra hafifçe kurulayın. Çilekleri bir kabın içerisinde ezdikten sonra içerisine 2 çay kaşığı bal ekleyerek iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı yüzünüze maske şeklinde doğrudan uygulayın ve 20 dakika yüzünüzde bekletin. 
20 dakika bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü durulayarak ardından hafifçe kurulayın. Yüzünüze yapacağınız bu sivilce ve akne maskesi kuru cildinizin nemlenmesinde yardımcı olacaktır. Bu karışımı 1 ay boyunca haftada iki defa uygulayabilirsiniz.

Portakal kabuğu maskesi:
Cildinizde gözenekleri tıkayan ve akne oluşumuna yol açan fazla yağ ve ölü hücreler portakal kabuğu yüz maskesi ve portakal kabuğunda bulunan C vitaminin içerdiği sitrik asit ile kolayca temizlenerek cildinizde sıkılaştırıcı etki gösterebilir.
Malzemeler:
    •    2  portakalın kabuğu.
    •    Taze ve temiz su.

Hazırlanışı:
Yüzünüzü yıkadıktan sonra hafifçe kurulayın. Blender ya da bıçak yardımı ile çok ufak parçalar halinde doğranmış portakal kabuklarını bir kabın içerisine koyduktan sonra içine çok az miktarda su ilave edin. Yüzünüzü tutacak kıvama gelene kadar karıştırın. 

Kıvamına gelen karışımı maske şeklinde doğrudan cildinize uygulayın. Sivilce ve akne maskesini yüzünüze uyguladıktan sonra 25 dakika bekleyin. Beklemenin ardından su ile yüzünüzü duralayarak hafifçe kurulayın. Yüzünüze uyguladığınız bu maskenin ardından nemlendirici kullanabilirsiniz.

Maskeleri hazırlarken kullanılan doğal malzemeler:
Tüm bu maskeleri evinizde bulabileceğiniz doğal malzemeler ile kolayca hazırlayarak güvenle cildinize uygulayabilirsiniz.
Tamamı doğal malzemeler olduğu için belirtilen oranların dışına çıkılmadığı sürece cildinize hiçbir yan etki göstermeyecek ve zarar vermeyecektir ancak maskeler sadece akne ve sivilcelerin ortadan kaldırılmasında yardımcı rol oynayacaktır. Sivilce ve aknelerin en kesin tedavisi ve yöntemleri elbette doktorunuzun size vereceği yöntemler ve tedaviler olacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar