Ticker

6/recent/ticker-posts

Yaz ishalleri

Yaz ishalleri
 
Sulu veya gevşek ve sık sık tuvalete çıkma ihtiyacı olarak tanımlanabilen ishal yaz mevsiminde sıkça görülmesinin başlıca sebebi özellikle sıcak günlerde bazı virüslerin üremek için daha iyi bir ortam oluşmasıdır. Yolculuklar, yaz meyvelerinin içerikleri, çok daha çok tüketilmeye başlanan dondurmaların korunma şekilleri de diğer önemli nedenlerdir.
 
Öncelikle yaşam konforunu bozması, şiddeti ve sıklığı artınca su ve tuz kaybına yol açması, bitkinlik, halsizlik, çarpıntı, giderek baygınlık hissi, bilinç bulanıklığı ve önlem alınmadığı takdirde bayılma, bilinç kapanması ve komaya kadar uzanan sorunlara sebep olması ishalin önemsenmesini gerektirmektedir.
 

İshalde yediklerimiz ve içtiklerimiz bağırsaktan çok hızlı bir şekilde, suyu çekilmeden geçer. Bazen ateş, karın ağrıları, kramplar, bulantı, hatta kusma da görülebilir. 

Bu gibi durumlarda dışkının incelenmesi, bakteri ve parazit-parazit yumurtası, iltihap hücrelerinin olup olmadığına bakılması, varsa antibiyotik kullanılması gerekebilir. 



ATEŞ VE KRAMPLARA DİKKAT

Uzun süren, şiddetli sıvı kaybına neden olan, ateş yapan ve en önemlisi kanlı dışkının görüldüğü ishal, ciddiye alınmalı ve mutlaka hemen bir doktora başvurulmalıdır. İshal normalde tehlike oluşturmadığı halde, bu belirtilerle birlikte meydana geldiğinde daha ciddi bir 
sağlık sorununa işaret ediyor olabilir.

İshal için şifalı bitkiler

İshal tedavisi için bitkisel çözümler

ishal için nar çiçeği kürü - Ömer Coşkun

Bağırsak düzenleyici çay

Yorum Gönder

0 Yorumlar