Ticker

6/recent/ticker-posts

Düz fönlü saçlar için öneriler - Tülin Şahin

Düz fönlü saçlar için öneriler
Bazı günler saçlarınız sizi yorduğunda canınız hemen dümdüz fön isteyebilir. Pürüzsüz jilet gibi kaygan dümdüz fönlü saçlar istediğinizde ne yapabilirsiniz?

• Saçlarınızı öncellikle bol nem veren şampuan ile yıkayın. Aynı şekilde çok yoğun olan bir krem ya da bakım sürün. Çünkü saçlarınız çok kuruysa, düz fön güzel, sağlıklı ve ışıl ışıl durmaz. Eğer kuru saçlara sahip iseniz, düz fön çektirmek istediğinizde saçlarınıza yoğun bir nem kürü yapın.

• Islak saçlarınıza düz ve pürüzsüz bir görünüm verecek bir ürün sürün. Bu tip bir ürün fönün daha başarılı ve kalıcı olmasını sağlar. Bu ürünün üstüne yine ısıdan koruyacak bir ürün sürdükten sonra fön işlemine başlayın.

• Düz fön çektireceğiniz zaman saçlarınızı fönden önce hafif kurutun, iri dalgalı saçlardaki gibi tamamen değil. Düz saçlar istediğinizde fönünüzü en büyük boy, metal uçlu fırça ile çektirin. Çünkü metal fırça saçlarınızın daha parlak görünmesini sağlar. Bazı günler saç düzleştirici de kullanabilirsiniz. Evde, seyahatlerinizde mutlaka kendi saç düzleştiriciniz olsun, inanılmaz pratik olduğunu göreceksiniz!

Fönünüz bittikten sonra saçınızın geneline parlatıcı bir ürün sürün.
Öneri: Zaten saçlarım hacimli değil, düz fön çektirince iyice yapışıyor diyorsanız işte size sırrı: Saç diplerinize köpük sıkın. Fönün ardından diplerinize krepe attırıp, krepelerin üzerine saç spreyi sıktırın ve hemen fön ile spreyi kurutun. Tüm bunlar diplerinize uzun süre hacim verecek işlemlerdir.

Saçlarınızda ufak bir değişiklik yapmak istediğinizde uzunlu-kısalı kâküllü bir model tercih edebilirsiniz. Kâküllerinizi, istediğiniz tarafa atarak kullanabileceğiniz şekilde kestirebilirsiniz.

Tülin Şahin 

Yorum Gönder

0 Yorumlar