Ticker

6/recent/ticker-posts

Artrit hastalığı için ameliyatsız kesin tedavi


Artrit hastalığı için ameliyatsız kesin tedavi yakında

Milyonlarca insanı etkileyen artrit hastalığının kesin bir tedavisi yok. Ancak artrit hastaları için yeni bir umut belirdi.

Yapılan araştırmalar günümüze kadar ağrı kesici gibi ilaçlar ile şikayetleri azaltılmaya çalışılan artrit hastalığında, kartogenin ismi verilen bir molekülün kıkırdaklarda deformasyonu gidermeye yardımcı olduğunu ortaya çıkardı.

Bilim adamları ilaç bazlı bir tedavi ile kıkırdağı aşındıran hastalığın üstesinden gelinebileceğini ümit ediyor.

Araştırmayı yürüten uzmanlardan Dr. Kristen Johnson çalışmanın kendilerini çok heyecanlandırdığını çünkü bunun kök hücreyi hedef alan çalışmalarda yeni bir yol yarattığını belirtti.

22 BİN MADDE TEST EDİLDİ

Yapılan deneylerde de kartogenin isimli madde osteoartrit belirtileri gösteren farelerin kök hücrelerini kıkırdağa dönüştürmeyi başardı. Bilim dergisinde yayınlanan araştırmada 22 bin ilaç benzeri molekül test edildi ve her birinin kıkırdaklar üzerindeki etkisi incelendi.

Osteoartrit sebebiyle birçok insanın kalça ve dizlerine platin takılarak hastalığın yarattığı sorun ortadan kaldırılmaya çalışılıyor ancak ağırlıklı olarak orta yaş üstü insanlarda görülmesi sebebiyle ameliyatın yapılması da zorlaşıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar