Ticker

6/recent/ticker-posts

Osman Müftüoğlu selülit için reçete

Osman Müftüoğlu selülit için reçete Prof. Dr Osman Müftüoğlu selülit için önemli açıklamalarda bulundu. Osman Müftüoğlu selülitten korunmak için reçete verdi. İ
şte Osman Müftüoğlu'nun selülit için açıklamaları: Selülit aslında her zaman var ancak yaz aylarında daha çok gün ışığına çıkıyor, daha sık ve çok gündeme geliyor.  
Selülitten korunmak için veya mevcut selülit sorununu birazcık hafifletmek için pek çok yol var. Biz sizin için bazı temel bilgileri toparlayarak size kolay ve etkili bir “anti-selülit reçete” hazırladık. anti-selülit reçete  
 
* Yeterince su içmeyi ihmal etmeyin. Sık sık su için. Kahve ve çay içmek suyun yerini tutmaz, unutmayın. 
 
* Yapay tatlandırıcılar, renklendiriciler ve fastfood besinler, cipsler ve benzerlerinden uzak durun.  
 
* Meşrubatlara, kolalı içeceklere elinizi sürmeyin!  
 
* Bol ve sık sebze ve meyve yiyin. Özellikle koyu renkli olanlarını tüketin: Koyu kırmızı (Karpuz, domates, elma ve kırmızı greyfurt-portakal: Likopen mucizesi; Siyah üzüm: dolaşım sistemimize OPC’s desteği), koyu yeşil (elma, ıspanak, brokoli, biber), koyu sarı (mango) sebze ve meyvelere öncelik verin. Meyveleri yemekten en az iki saat sonra tüketin. Gece (akşam yemeğinden sonra) aşırı meyve yemeyin. Çok tatlı meyvelerden (incir, karpuz) uzak durun.  
 
* Daha az kafein tüketin. Kahveyi, enerji içeceklerini sınırlayın.  
 
* Alkol kullanmayın ya da azaltın. En fazla serbest radikal zararlarından koruyucu antioksidan OPC’s ihtiva eden cilt dolaşımını koruyup destekleyen 1-2 bardak kırmızı şaraba izin var. onu da haftada bir-iki için…  
 
* Şekeri kesin. Şekerlemelerden, tatlılardan uzak durun.  
 
* Bilinçli masaj selülit oluşumunu azaltabiliyor. Haftada 3 kez derin masajdan yararlanın. Bu işi “usta”larına yaptırmanız çok iyi sonuçlar verebiliyor.  
 
* Güneşte fazlaca kalmak da selüliti arttırıyor. Saat 10:00-14:00 arasında güneşlenmeyin. Güneşten koruma etkisi 15’ten yüksek (Sun Protecting Factor: SPF) koruyucular kullanın. Kamuflaj yapıcı “tanning cream”lerden yararlanabilirsiniz. Daha koyu bir cilt selülitin görünümünü maskeleyebilir. Güneşte yanmak da (tabii ki dozunda, fayda var!  
 
* Selüliti azaltabilecek en etkili yolun aerobik egzersizler olduğunu sakın unutmayın. Haftada en az 3 kez 35 dakika sürecek aerobik aktivite yapın: yürüyün, bisiklete binin, yüzün, dans edin. Özellikle de yürüyün, yürüyün ve tekrar yürüyün! 
 
Daha uzun yapılan ve daha sık tekrarlanan aerobik aktivitelerinin daha az selülit demek olduğunu hep hatırlayın. Aerobik çalışmalar iyi ve planlı yapıldığında gergin ve formda tutar, kilo verdirir, cilt ve cilt altı yağları uzaklaştırır, genç, gergin ve düzgün bir cilt görünümü sağlar.  
 
* Daha az kalori tüketin, şekerlemeleri, kızartmaları ve genelde yağ tüketimini azaltın. Düşük yağlı bir diyet, aerobik egzersiz kadar etkin bir azaltıcısıdır. Selülit tedavi edici ürünlerden fazla bir şey beklemeyin. 
 
Sadece Birleşik Devletler’de selülit giderici veya azaltıcı ürünlere (kremler, jetler) her yıl milyarlarca dolar ödeniyor. John Hopkins Medical Institutions Health, Weight and Stres Clinic’de denenen 32 selülit tedavi edici ürün ile yapılan çalışmada bu ürünlerin hiçbirinin yararlı olmadığı bulundu.  
 
* Son bir öneri: Selülit deyip geçmeyin ama bu sorunu çok da önemsemeyin. Selülitlerinizden sizden çok genetik mirasınızın sorumlu olduğundan şüphe etmeyin. 
 
 Prof. Dr Osman Müftüoğlu

Yorum Gönder

0 Yorumlar