Ticker

6/recent/ticker-posts

2012 kaş modası ve makyajı

2012 kaş modası ve makyajı

2012 sezonunda dikkat çeken makyaj yerine daha mesafeli ve yumuşak geçişlerin olduğu makyajlar tercih edilecek. Özellikle uçuk pembe, bej, fildişi tonları...

Ünlü makyaj uzmanı Nur Toktay, P&G Beauty Trend Raporu'nda sezon makyajının inceliklerini belirtmiş. Bu rapora göre;


Önce iyi bir baz oluşturun

İyi nemlendirilmiş bir cilt, makyajı, yüzü daha canlı ve parlak göstereceği için cilde ışık veren bir nemlendirici ile öncelikle baz oluşturulmalıdır. Ardından cilt tonu farklılıklarını ve varsa pürüzleri kapatmak için oldukça ince bazlı fondöten ile cilt iyice kapatılmalıdır.

Vurgu kaşlarda

Bu sezon kaşlara dikkat çekeceğimiz için gözlerimize yapacağımız makyaj çok daha yumuşak olmalıdır. Göz ve cilt makyajında parlak ve mat dokular mümkün olduğunca dengeli kullanılmalıdır. Göz makyajına başlamadan önce mutlaka baz olarak cilde uygulanan fondötenden göz kapağına da uygulanmalıdır.

Vurgunun kaşlarda olduğu makyajda pastel tonları, gül rengi, şeftali tonları, bronz ve sütlü kahve, metalik bakırlar ön planda olacak.

Kirpikler hacimli

Kum tonlarında parlak ve ya da yarı mat far tüm gözün üzerine uyguladıktan sonra soft pembe ile göz kapağının dış kısımlarına doğru yuvarlak uçlu bir fırça ile iyice yayarak, pembe rengini destekleyen füme ve mürdüm tonlarında bir kalem ile kirpik dipleri vurgulanabilir.

Buğulu göz makyajında ise sadece siyah kullanmak sert bir etki oluşturabilir. Bu sezon dikkat çeken bir makyaj yerine daha mesafeli ve yumuşak geçişlerin olduğu makyajlar tercih edilecek. Özellikle uçuk pembe, bej, fildişi tonları tercih edilebilir.

Kirpikler ise oldukça hacimli bir görüntüye sahip olacak. Amacımız doğal ve üzerinde uğraşılmamış birgörünüm elde etmek olmalıdır.

Kaş kalemi ile boşlukları doldurun
Bu sezon vurgunun kaşlarda olacağını belirtmiştik. Öncelikle kaşlar boşlukları net olarak görebilmek için fırça ile taranmalı, ardından yumuşak tonlardaki kaş kalemi ya da kesik uçlu fırça yardımı ile yatay hareketler ile boyanmalı.

Daha doğal hale getirmek için üzerinden bir kez daha taranmalı. Eğer kaşlar dağınık ise kaş fırçası üzerine saç spreyi sıkarak taramak sabit bir şekil oluşturmak için oldukça faydalıdır.

Pembe allık
Doğru bir allık, makyajımıza daha canlı bir görüntü verecektir. Bu sezonun gözde renklerinden romantik pembe ve dramatik yumuşak kahveyi bir arada kullanacağımız makyajımızı uygulamak ise çok keyifli olacak.

Mat ruj tercih edin
Makyajda hiç şüphesiz en göz alıcı yerlerden birisi de dudaklardır. Günlük kullanımda doğal dudak rengi, kahve tonları, hafif turuncuya dönük renkler, gül kurusu, mat somon pembesi, açık toprak tonları, gece ise bordo, koyu kırmızı ve mürdüm rengi tercih edilmelidir. Özellikle mat olanları tercih edin.

Bu sezon pastel tonların ağırlıkta olduğu unutulmamalı, abartılı renklerden uzak durulmalı ve doğal görünüme önem verilmelidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar