Ticker

6/recent/ticker-posts

Patatesli cilt maskeleri

Patatesli cilt maskeleri

Patates sadece mutfaklarda değil cildinizde de mucizeler yaratır.

- Patates püresi süt, yağ ve yumurta sarısı ile karıştırılır. yüze uygulanır. 15 dakika sonra, papatyanın kaynamış suyu ile yüz yıkanır.


- Genellikle, cilt yorgun ve donuksa bu maskeyi uygulayın. Küçük bir patatesi doğranır ve sütle pişirilir. Soğuduktan sonra yüze uygulanır. 15 dakika sonra, soğuk su ile durulanır. Bu maske Aynı zamanda kırışıklıkların görünümünü azaltan bir uygulamadır.

- Stres ve uykusuzluk cildi çok bozar ve akne sivilce gibi oluşumların gelişmesine sebep olur. Bu tarif için de normal ciltler için bir "anti-stres" maskesi denilebilir. Patatesi haşlanıp püre haline getirilir.

1 fincan patates püresine çeyrek limonun suyunu sıkılır ve bu karışım yüze maske şeklinde uygulanır. Bu maske 30 dakika kalırsa daha verimli olur. Daha sonra soğuk su ile durulanır ve pamuğa damlatılmış zeytinyağı ile cilt nemlendirilir. Bu işlem bir uykusuz gecenin izlerini gizlemek için yardımcı olacaktır.


Kuru cilde sahip olanlar da patates maskelerini kullanabilir.

Patates kaynatılıp püre yapılır. Ekşi krema ile karıştırılır ve yüzü uygulanır. Maskenin 15 dakika uygulanması yeterli olacaktır. Çabuk yıpranan kuru ciltleri yeniden canlandıran bir maskedir.

Yağlı ciltlerdeki akne sorunu için patatesi kullanabilirsiniz

Patates nişastasının akne tedavisinde etkili özellikleri vardır. Patates nişastasına bir miktar ılık süt eklenip hamur kıvamına getirilir. Yüzün sorunlu bölgelerine bolca kalın tabaka olarak bu karışım uygulanır. Yirmi dakika sonra ılık su ile yüz temizlenir.

Boynunuzu güzelleştirmek için de patatesi kullanabilirsiniz.

Bir çay kaşığı zeytinyağı, 1 yumurta sarısı ile patates püresi karıştırılır. (Pürenin miktarı bir orta boy fincan kadar olsun). Bir yere uzanılıp boyuna bu karışım uygulanır ve bir havlu ile kapatılır. Yirmi dakika sonra ılık su ile durulanır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar