Ticker

6/recent/ticker-posts

kuru fasulyeli Sushi ender saraç

kuru fasulyeli Sushi ender saraç

Dr Ender saraç 21 arlıkta katıdığı deryanın dünyası programında kuru fasulyeli suşi tarifini paylaştı.

Temel Sushi Pilavı 



Malzemeler : 



* 1 su bardağı pirinç (calros ya da osmancık pirinci daha iyi olacaktır)



* 1,5 bardak su 



* Pirinç sirkesi



* Pudra şekeri
, Tuz


Hazırlanışı:

Pirinçleri süzgeçe koyun akan soğuk musluk suyunda elinizle karıştırarak su berraklaşana kadar yıkayın. Pirinçleri tencereye koyun ve suyu ilave edin, 15-20 dakika kadar suyun içinde kapağı kapalı olarak dinlendirin. Ocağa geçirip altını hızlı ateşte açın, kaynayınca kapağını sıkıca kapatıp altını kısın. Yaklaşık 5 dakika kadar ya da pirinçler pişene kadar kaynatın. Ateşten alın ve kapağı kapalı olarak 15 dakika süreyle dinlendirin.

Pilavı cam bir kaba alın ve spatula yardımıyla pirinçleri parçalamadan içine hava girmesini sağlayarak karıştırın. Sirke, tuz ve pudra şekerini kaynatmadan sadece şeker eriyene kadar ısıtın. Elde ettiğiniz karışımı pilava ekleyek pirinçleri tersyüz ederek iyice karıştırın. Üzerini nemli bir bezle örtün.

Türk Usulü Sushi

Malzemeler:



* 1 su bardağı sushi pilavı

* 5 yemek kaşığı pişmiş kuru fasulye (artan kuru fasülye yemeğini kullanabilirsiniz)
* 4 adet büyük pazı yaprağı

Hazırlanışı:

Pazı yapraklarını kaynar suya batırıp hemen arkasından buzlu soğuk suya aktarın. Böylece yaprağın rengi daha canlı kalır. Pilavınızı pazı yaprağına yayın , fasulyenizi boylamasına koyup bambunuz yardımıyla sararak sushinizi hazır edin. Lahana ve ya mevcutsa zencefil turşusu ile servis edebilirsiniz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar