Ticker

6/recent/ticker-posts

Alkol bağımlılığının belirtileri nelerdir?

Alkol bağımlılığının belirtileri nelerdir?

Alkol problemi ile alakalı bir çok işaret ve belirti bulunmakdır. Alkolizm ilerleyen bir hastalıktır.

Yani zaman geçtikçe, içki içilmeye devam edildiğinde, belirtileri ve etkileri şiddetlenir.

Alkolizmin ilk belirtileri, sık zehirlenme ve tehlikeli bir durum olduğunub bilincinde olmasına rağmen kişinin alkol almaya devam etmesidir, bunun en çok görünen örneği araç kullanmadan önce alkol almak...

Alkolizmin diğer işaretleri ise içerken bilinç kaybı yaşama ya da içme esnasında tavırlarda meydana gelen sinirlilik halidir.



Alkolün kötü kullanımının belirtileri



Alkolün kötü kullanımının ana belirtisi, içme seviyesi belli bir yere geldiği halde içmeye devam eden kişinin karşılaştığı, tekrarlayan problemlerdir.

Bu sonuçlardan sonra kişinin içmeye devam etmesi, işini kaybetmesi, alkollü araba kullanması, sorumluluklarını asması ya da alkolden dolayı kişinin suç işlemesi alkolün kötü kullanımı olarak kabul edilir.



Dünya Sağlık Örgütü’ne göre alkolün zararlı kullanımı alkol bağımlılığının yokluğunda bile, fiziksel veya zihinsel tahribata neden olan içme durumu anlamına gelmektedir. Diğer bir deyişle, alkolün kötü kullanımı, herhangi bir zarar yaratmasıdır.



Alkolizmin belirtileri



Alkolik veya alkol bağımlısı bir insan için, yukarıda alkolün kötü kullanımı ile ilgili bahsedilen tüm belirtiler aynen geçerlidir. Fakat alkolikler aynı zamanda hayatlarına mal olsa da içmeye devam eder.



Alkolün kötü kullanımı, alkol bağımlılığı seviyesine ulaştığında, kişide aynı zamanda diğer yedi belirtinin en az üçü görülür.

Bu belirtiler; diğer faaliyetlerin ihmali, alkolün aşırı kullanımı, alkol tüketimi kontrolünün bozulması, alkol kullanmada ısrar edilmesi, alkolle ilişkili faaliyetlerde çok zaman harcanması, yoksunluk belirtileri ve alkole dayanıklılıktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar