Ticker

6/recent/ticker-posts

cilt bakımı için öneriler

cilt bakımı için öneriler

U
zmanlar, lekeli ciltlere üzüm çekirdeği, dut ve meyan kökü ekstresi ile bakımı öneriyor.


Ayrıca orta derinlikte peeling, kuru ciltlere jojoba yağı, çuhaçiçeği yağı (primrose oil), avokado yağı ile masajı öneriyorlar.


Yağlı ve akneli ciltlere ise beyaz kil maskesi ile deniz yosunu özü, lipozom maya konsantresi ile masajın genç ve sağlıklı bir ciltle zamanın etkilerine meydan okunulabileceğini ifade ediyorlar.

Koru Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Muhterem Polat, çevredeki değişikliklerden ilk olarak cildin etkilendiğini, cildin iç ve dış ortam arasında bariyer görevi üstelendiğini ifade eden Polat, çevresel ve iklimsel değişikliklere uyum sağlayamayan cildin zamanla yıprandığını ve inceldiğini belirtti.

Polat, zamanın ve olumsuz faktörlerin cilde vereceği zararın en aza indirilmesi ve ya geciktirilmesinin cilt yapısına uygun bakımla mümkün oldacağını ifade etti,
cilt bakımının yanlış uygulandığında da zararlı olabileceği uyarısında bulundu.

KURU CİLT

Gözenekleri küçük, ince bir üst deriye sahip, yağ salgısı normalin altında özellik taşıyan, mat ve nem oranı düşük
kuru ciltler, erken kırışmaya müsait oluyor. Soğuk hava, rüzgar, uv ışınları, kötü hava şartları cildin kötüleşmesine yol açabiliyor. Kuru ciltlerde erken yaştan itibaren bilinçli bir bakım uygulanırsa, erken yaşlanmanın önüne geçilebiliyor.

Kuru cilt bakımında, nazikçe cilt ölü hücrelerden arındırılır, kir ve makyajı temizlenir. Vitamin E, Superoxide dismutase, green tea extract, co-enzyme Q-10 aktif içerikleri ile serbest oksijen radikalleri gideriliyor. Allantoin, bisabolol, maya extract aktif içerikleri ile cilt yatıştırılıyor.

Cilt özelliğine göre maskeler ile bakımın etkinliğini arttırılıyor. Hyaluronik as
it ve gliserin ile nemlendiriliyor, jojoba yağı, primrose oil, avokado yağı ile masajdan sonra UVA ve UVB’ye karşı tam koruma sağlayan mikronize çinko oksit ve titanyum dioksit filtreler içeren koruyucular tavsiye ediliyor.

YAĞLI CİLT

Parlak görüntülü
yağlı ciltlerde ise parlaklık yüzün her bölgesinde görülüyor ve gözeneklerin içi dolu, siyah nokta ve sivilce oluşumuna müsait oluyor. Yağlı cilt, daha uzun süre diri kalıyor, daha az çizgi oluşabiliyor, fakat bakımına özen gösterilmezse sarkma ihtimali artıyor. Yaşlandıkça kırışıklıktan çok derin çizgiler belirginleşiyor.

Glikolik bileşik, cildin doğal pH’sı ile uyumlu olarak en hassas ciltlerde bile sağlıklı ve genç bir görünüm sağlıyor, genişlemiş gözeneklerin görünümü azalıyor ve tıkalı gözenekleri açmaya, yağ salgısını düzenlemeye destek oluyor.

Salisilik bileşik gözeneklerdeki yağ blokajını azaltan lipidde çözülebilen bir soyucudur. Aynı zamanda yağlı, problemli ciltler için çok gereken antimikrobik, antiseptik özelliği bulunuyor.

Komedon temizliği
yağlı cilt bakımının en önemli parçasını içeriyor. A vitamini, laktik asit, deniz yosunu özü, lipozom maya konsantresi de yağlı ciltlerde tavsiye ediliyor. Fransız beyaz kil maskesi ile yağlı parlak görünüm, genişlemiş gözenekler ve sivilceler kontrol altına alınıyor, cilt temizleniyor ve onarılıyor.

UVA ve UVB’ye karşı tam koruma sağlayan mikronize çinko oksit ve titanyum dioksit filtreler içeren koruyucular ile yağlı
cilt bakımı tamamlanıyor.

OLGUN CİLTLER

Kadınların ciltlerinde, menopoz öncesinde, sırasında ve sonrasında hormonal değişikliklere bağlı olarak sivilcelenme, tüylenme, lekelenme ya da çizgilerin çoğalması gibi sorunlar oluşabiliyor.

Olgun cilt bakımında cilt ölü hücrelerden arındırılıyor, kir ve makyajı temizleniyor, E vitamini, Co-enzyme Q-10, C vitamini, üzüm çekirdeği ekstresi, yeşilçay özü, papaya enzimi, retinyl palmitate aktif içerikleri ile temel bakım yapılıyor.

Peptid içeren serumlar, lifting maskeler ile bakımın etkinliğini artırdıktan sonra yine koruyucular uygulanarak
cilt bakımı tamamlanıyor.

NORMAL CİLT

Ortalama gözenekli normal ciltlerde ise burun ve çenede daha çok gözenekidir, ancak siyah nokta ve sivilce sorunu görülmüyor. Yaş ilerledikçe derinin güzelliğini ve kalitesini kaybetmemesi için genç yaşlardan itibaren koruyucu bakım uygulanması ve doğru bakım ürünleri ile cildin desteklenmesi tavsiye ediliyor.

Normal cilt bakımında da cilt, ölü hücrelerden arındırıyor, temizleniyor ve vitamin E, Superoxide dismutase, green tea extract, aloe vera, co-enzyme Q-10, allantoin, bisabolol, maya extract, GM glukan aktif içerikleri ile temel cilt bakımı yapılıyor.

Oksijen veren maskeler ile bakımın etkinliğini artırılıyor. Avokado yağı ile masajın ardından UVA ve UVB’ye karşı tam koruma sağlayan koruyucular kullanılıyor.

HASSAS CİLT

Açık tenli ve renkli gözlü insanlarda
hassas cilt yapısı görülüyor. Bariyer fonksiyonu azalmış olan bu cilt, üzerine sürülen herşeye karşı savunmasız olduğundan, yumuşak ürünler tavsiye ediliyor.

Ciltteki hassasiyet uygun
cilt bakımı ile kontrol altına alınıyor. Ceramidler, cholesterol, linoleik ve linolenik asit, dimethicon, cyclomethicone cildi koruyan ve epidermisi güçlendiren aktif içerikler, nemlendirici ve antioksidanlar bu bakımın temelini oluşturuyor.

Yeşil çay, aloe vera, yaban mersini, ahududu gibi yatıştırıcılar kullanılıyor. K vitamini ile damar duvarları güçlendiriliyor ve UVA ve UVB’ye karşı tam koruma sağlayan koruyucular uygulanıyor.

Bunların dışında modern hayatın getirisi olan stres, kirlilik, güneş ve serbest radikallere maruz kalan ciltler de temizlenip, arındırıldıktan sonra yoğun C vitamini, retinol, super okside dismutase, co-enzyme Q-10, yeşil çay aktif içerikleri uygulanır. 


Antioksidan serumlar ve maskeler ile
cilt bakımının etkinliği arttırılıyor ve koruyucu ile bakım işlemi tamamlanıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar