Ticker

6/recent/ticker-posts

Kil maskesi nasıl yapılır?

Kil maskesi nasıl yapılır?

Kil maskesinde ana ürün olarak fırınlanmış kil ve yosun karışımı bulunur. Bunlara ilave olarak destekleyici, vitamin ve nemlendirici doğal ürünler bulunmaktadır.


Kil maskenizi kullanmadan en çok bir gece saklamanız ve gecikmeden uygulamanız özellikle tavsiye edilir...

Kil maskesinin içinde bulunan ürünler doğal olduğu için ve raf ömrünü uzatmak için herhangi bir kimyasal bulunmadığından bozulması muhtemeldir.

Kil Maskesinin Kullanımı :

Kil maskesi uygulamadan önce yüzünüzü cildinize uygun bir temizleme ürünü ile temizleyin ve yıkayın. Daha sonra hazırlandığınız maskeyi ince bir şekilde cildinize uygulayın. Göz altlarına ve üstlerine sürmeyin. Kil maskesini sürme işleminiz bittikten sonra mümkünse sırt üstü uzanın veya kafanızı arkaya doğru yatırın.

Çünkü cildiniz çok hassas olduğu için maskenin ağırlığı ve yer çekimi kanunu yüzünden cildinizde sarkma olabilir. Ayrıca maskeyi yıkayana dek konuşmayın ve mimik yapmayın, çünkü bu tarz maskelerde çatlama olduğunda ciltte iz kalabilir.

Kil maskesi tamamen kurumadan, kenarları beyazlaşmaya başladığında ve elinizi maskeye sürdüğünüzde elinize yapışmayacak hale geldiğinde duru su ile yıkayın. Sonrasında ise yine cildinize uygun bir nemlendirici sürün.

Bunları unutmayın!

Kili nereden alırsanız alın aldıktan sonra bir tepsiye koyarak muhakkak 250°C - 300°C de fırınlayın.

Yeşil kil daha yağlı olduğu için cilt için daha besleyicidir.

Kili kesinlikle kalitesiz plastik ve sabun ile temas ettirmeyin. Sabun ile kil birleştiğinde bakteri oluşturur.

Kili toz haline getirmek için bir cam kaseye kili koyup üzerini geçecek şekilde su koyun, kil dibe çökecektir. Suyu süzüp kili fırına verdiğinizde toz haline gelecektir.

Hangi maskeyi yapacaksanız yapın, muhakkak cildiniz temiz olmalıdır.

Cilt bakımı için kil maskesi


Ahmet Maranki Kil maskesi


Sivilce giderici kil maskesi


Yeşil Kil Maskesi


Siyah nokta ve sivilceli ciltler için kil maskesi

Yorum Gönder

0 Yorumlar