Ticker

6/recent/ticker-posts

Avakadonun faydaları

Avakadonun faydaları

Avakado; Kabızlığı gidermede etkilidir, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kanda kolesterolün yükselmesini önler, Kalp ve damar hastalıkları için en iyi doğal ilaçtır.

Avakado, vücuttaki toksik maddeleri etkisiz hale getirir, vücudu yaşlılığa yol açan zararlı maddelerden arındırır, yaşlanma sürecini yavaşlatır, hastalıkların önlenmesinde önemli rol oynar.


İçeriğinde bulunan protein, mineral ve vitaminler küçük çocukların ve hamile bayanların dengeli ve sağlıklı beslenmelerinde çok gerekli olan maddelerdir. Avakado, vücudun karbonhidrat, protein ve yağ metabolizmasında düzenleyici olarak görev yapar.

Nasıl ve Nerede Kullanacağız?

1. Meyve uzunlamasına ortadan kesilir. Ortadaki iri çekirdek çıkarılır. Meyve ince ince cips gibi doğranır veya ezilir. Tuz, kırmızı veya karabiber ekilir. Limon sıkılır karıştırılır. Arzuya göre biraz taze yada kuru soğan kıyılarak ilave edilir, Maydanoz ve domates ilave edilebilir. Salata gibi yenir, yağ istemez.

2. Soyulmuş ve ezilmiş avokado sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır. Limon ilave edilmez, böyle de yenilebilir.

3. Omlet yapılır. Peynir yerine avokado konur.

4. Mantar sote gibi sote yapılabilir.

5. Ezilmiş avokado bal ve ezilmiş cevizle karıştırılır. Bu takdirde tuz, limon, biber ilave edilmez.

Bazı öneriler :

1. Avokadoları soyduktan sonra kararmamaları için limonlu suda bekletin.

2. Saltalar için, avokadoları dilimlemek yerine bir kaşıkla oval parçalar çıkardıktan sonra üzerlerine limon sıkarak servis yapabilirsiniz.

3. Çabuk sos hazırlamak için, soyulmuş avokadoyu püre haline getirin. İçine 1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan, 1 limonun suyu, tuz ve karabiber ekledikten sonra karıştırın. Havuç, salatalık ve kerevizle servis yapılır.

4. Avokado tavuğa çok yakışır. Taze bir pidenin veya sandviçin içine haşlanmış tavuk, ince dilimlenmiş avokado, marul yaprakları, domates dilimleri , taze soğan koyulur, arasına mayonez gezdirilir afiyetle yenir.

Cilt Bakımında Yeşil Devrim : Son zamanlarda cilt bakım ürünleri ile ilgilendiyseniz, avakado özlü ürünlerin çok popüler hale gelmeye başladığı sizin de dikkatinizi çekmiştir.

Bunun nedeni, son zamanlarda yapılan çalışmalar ile, bilim adamlarının, avakado içinde doğal olarak bulunan E vitaminin cilde yararlarıdır.

Bu yararlar arasında, cildi yaşlanmaya karşı güneş ışınlarından, dumandan ve kirli havadan doğal olarak koruma da bulunmaktadır.

Avakadolar mucizevî bir şekilde çok güçlü nemlendiriciler olarak nitelendirilebilir. Ciltteki su akışkanlığını artırır, cildi nemli tutarak sağlık kazandırır. Aynı zamanda E vitamini, avakado içinde doğal olarak bulunduğu için, diğer formlarından çok daha fazla yarar sağlamaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar