Ticker

6/recent/ticker-posts

Buharda sebze salatası


Buharda sebze salatası

Malzemeler: 


3 orta boy kabak,
2 orta boy patlıcan,
2 orta boy havuç,
1 orta boy patates,
2 su bardağı ayıklanmış taze fasulye,
1 çay bardağı taze bezelye. 


Sosu için:

1 su bardağı yoğurt,
3 diş sarmısak,
1 adet limon suyu,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
taze fesleğen,
nane yaprağı.

Hazırlama: 
Düdüklü tencerenin içine süzgece değmeyecek kadar su koyarak üzerine haşlama kabını (metal süzgeç) yerleştirin.

Sebzeleri haşlama yöntemi ile değil özellikle vitamin, mineral kaybını önlemek için su ile temas ettirmeden buharda pişirme yöntemi ile pişirmeyi deneyin.


Metal süzgece küp küp doğranmış havuç, patates, kabak, patlıcan, ayıklanmış taze fasulye ve bezelyeyi koyup suyuna tuz ekleyin ve kapağını kapatın. Sebzelerin buharla haşlanması için 15 dakika kadar bekleyin.


Sosu için; yoğurdun içine limon suyu, zeytinyağı, karabiber, tuz, rendelenmiş sarmısak, kıyılmış fesleğen ve nane yaprağı ilave edin. Pişen sebzeleri bir kaba alıp üzerlerine sos dökerek servis edebilirsiniz. Özellikle diyet yaparken salata yapmaktan ve yemekten sıkılanlar doyurucu ve sağlıklı bu lezzeti deneyebilirler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar