Ticker

6/recent/ticker-posts

Ahmet maranki ürtiker-kurdeşen hastalığı


Ahmet maranki ürtiker-kurdeşen hastalığı

Ürtiker hastalığı halk arasında kurdeşen olarak da bilinir. Ürtiker hastalığında ciltte kızarıklık ve şişlik görülür. Kaşıntı olabilir ama bu her hastada görülmez.

Genellikle ciltte döküntü olur. Ürtiker hastalığı yaygın olarak görülen hastalıklar arasında bulunur.

Çocukluk çağlarında genel olarak yenilen bir gıda hastalığa yol açabilmektedir. Yetişkinlerde ise çoğunlukla ilaçlar nedeniyle bu hastalık görülebilmektedir.

İnsanların 5/1 oranı yaşamları süresince mutlaka bir kez daha olsa ürtiker olur. Doğru tedavisi ile hastalıktan 1-2 hafta gibi sürede kurtulunur. Fakat oldukça uzun süre kurdeşen olan kişiler de vardır.

Böyle biri durum varsa buna kronik ürtiker denilir. Kronik ürtiker çok farklı sorundur. Hastalığın nedeninin bulunması kronik ürtikerden kurtulmak için kilit rol oynayan unsurdur.

Yine de çok büyük kesimde hastalığın nedeni bulunamaz. Hastalığın nedeninin bulunmaması ömür boyu ürtiker ile yaşayacağınız anlamına da gelmez. Ürtiker sabır gerektiren hastalıktır uzun süren ürtiker durumunun iyileşmeyeceği umutsuzluğuna kapılmamak gereklidir.

Ürtiker (Kurdeşen) Nedenleri:

Ürtikere neden olan çeşitli faktörler vardır. Deniz anası, örümcek gibi zehirli türleri bulunan canlılar, sarmaşık, ısırgan gibi bitkiler, Yumurta, çikolata, kabuklu deniz canlıları, balık gibi gıdalar, bir takım enfeksiyon türleri belli başlı ürtiker oluşumuna sebep olan faktörlerdir.

Ürtiker bir anda hiç ummadığınız anda ortaya çıkar. Hastalıktan kurtulunması ile birlikte deride oluşan kızarıklık ve lekeler de zamanla yok olur.

Kurdeşen - ürtiker için süpürge tohumu kürü Kurdeşen nasıl geçer?

Yorum Gönder

0 Yorumlar