Ticker

6/recent/ticker-posts

organik sabunlar ve faydaları

Organik sabunlar ve faydaları

Kimyasal katkı içermeyen, iki bin derecede kaynatıldıktan sonra tahta kalıplarda iple şekil verilen organik sabunlar, çok sayıda rahatsızlığa çare oluyor.

Yüzde 100 organik olarak üretilen sabunların faydaları şöyle sıralanıyor:

Bıttım Sabunu: Egzama, mantar, ergenlik sivilcelerine, saç diplerindeki yaralara karşı çok etkilidir. Saç dökülmelerinde ve saçların yağlanmasını önlemede de etkin olarak kullanılır.

Süt-Bal İnci Tozlu Sabun: Göz altı morluklarında çok etkili olduğu bilinen bu sabunun, cilde canlılık verir, besler, yumuşatır ve nemlendirir. Bütün cilt tipleri için uygun bir besleyici özelliğe sahiptir.

Tarçın Sabunu: Yüz çillerinin giderilmesinde çok etkilidir, bunun yanısıra yara, sivilce ve çatlaklar için de en etkili sabunlardandır.

Papatya Sabunu: Göz kapağı iltihaplarına iyi gelen bu sabun, göz altı torbalarında etkilidir, selülit tedavisinde kullanılır, egzama kaşıntı ve mantara iyi gelir, ayrıca saçlara dolgunluk ve parlaklık verir.

Limon Sabunu: Ciltteki gözenekleri açarak cildin nefes almasını sağlayan bu sabun ise sivilce, siyah nokta ve çillere iyi geliyor. El ve ayak nasırlarında etkilidir, doğal bir antiseptik. Cildin nem dengesini sağlayan sabun, köpüğü ile yapılan masaj baş ve vücut ağlarında da etkilidir.

Menengiç Sabunu: Sedef, kaşıntı, selülit ve topuk çatlaklarına iyi gelir. Saçları ve cildi besler, düzenli kullanıldığında cilt çatlaklarını giderir ve nasırları yok eder.

Meyan Kökü Sabunu: Sedef, behçet, lüpus türleri, pernisiöz anemi, hashimoto gibi hastalıklarda diğer tıbbi ve bitkisel tedavilerle birlikte uygulanabiliyor, kanser ve lösemi tedavilerinde hastanelerde bitkisel destek olarak kullanıldığı belirtiliyor.

Gül Yapraklı Sabun: Cildin nem dengesini korur. Alerjik ve hassas ciltler için rahatlıkla kullanılabilen bu sabun, egzama, sedef ve kaşıntıyı gideriyor.

Kayısı Sabunu: İçeriğindeki E vitamini sayesinde nem kaybını önleyerek cildin direncini artırıyor. Tüm ciltler için uygun olan bu sabun da düzenli kullanıldığında sivilce, siyah nokta ve lekelerin giderilmesinde etkili oluyor.

Buğday Sabunu:
Hücre yenilenmesinde etkin olduğu ifade edilen buğday sabununun, içerisindeki A, D ve B vitaminleri ile pürüzsüz bir cilt görünümü sağlıyor, yara, yanık ve ciltteki güneş ve doğum lekelerini gideriyor.

Sarımsak sabunu: saç dökülmesi, kepek gibi saç sorunlarına iyi geliyor.Sarımsağın keskin kokusunun kullanım sırasında etkili oluyor, ancak kısa süre içinde kokunun etkisi kayboluyor sarımsak sabunu saç diplerine masaj yapılarak kullanılıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar