Ticker

6/recent/ticker-posts

Maskeleri uygularken dikkat edilecekler

Maskeleri uygularken dikkat edilecekler

Hemen hemen her kadın yüzüne maske uygular. Fakat bu uygulamalarda yapılan küçük hatalar maskenin etkisini düşürür. Bu hatalara düşmemeniz için bir kaç küçük öneri...

1. Maske uygulamadan önce cildinizi derinlemesine temizleyin. Salisilik asit içeren temizleme ürünlerini tercih edin. Kirlerden ve yağlardan bu yöntemle arındırdığınız cildiniz maskeyi derinlemesine emecek.

2. Eğer maskeden önce biraz zamanınız varsa bir kaba sıcak su doldurun ve başınızın üzerine havlu ile örterek gözeneklerinizin buharın etkisiyle açılmasını sağlayın.

3. derinlemesine temizlik ve gözeneklerin açılması işleminden sonra sıra maskeyi uygulamada. Uzmanlar duşa girmeden hemen önce maskeyi yüzünüze uygulamanın en doğru zaman olduğunu belirtiyor. Çünkü buhar, kirlerin daha kolay çözülmesini ve maskenin nemli kalmasını sağlayacak. Ve şunu unutmayın ki maske nemli kaldığı süerece, içerikler daha aktif olacak.

4. Maskeyi temizlemeden bir kaç dakika önce yüzünüze havlu veya tülbent yardımı ile sıcak kompres yapın ve temizleyene kadar bekletin.

5. Maskeyi temizledikten sonra cilt tipinize uygun bir nemlendiriciyi mutlaka kullanın.

6. Ve bu uygulamayı haftada iki ya da üç kere tekrarlayın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar