Ticker

6/recent/ticker-posts

Güneş lekeleri nasıl tedavi edilir?


Güneş lekeleri nasil tedavi edilir?

Güneş dolayısıyla oluşan cilt lekeleri, ciltte kahverengi görüntüleri ile dikkat çeker.

Ciltte oluşanu lekeler melanin pigmentinin güneş ışınları ile temas etmesi sonucunda cildin belli noktalarında aşırı birikmesi ile ortaya çıkar.

Güneş lekeleri özellikle yaz mevsiminde artar ve hassas olan ciltlerde daha sık görülür. Beyaz tenli kişilerde daha kolay ortaya çıkan güneş lekeleri güneşe daha çok maruz kalan göğüs, yüz, kollar, bacaklar, sırt gibi bölgelerde yoğunlaşır.

Kahverengi güneş lekelerinin tedavi süreci lekelerin büyüklüklerine göre değişir. Küçük ve açık renkli cilt lekeleri kimyasal peeling yöntemi ile derinin lekeli tabakası soyularak giderilebilir.

Cilt lekeleri iri ve koyu renkliyse soyma işleminin lazer ile yapılması daha etkili sonuç vererecektir.

Güneşten iyi korunun

Güneş ışınlarının cilde yoğun temas ettiği öğlen saatlerinde güneşlenmemek, güneş lekelerine karşı alınması gereken en önemli önlemdir. Özellikle güneşe hassas, açık tenli insanların yaz aylarında olabildiğince az güneşlenmeleri tavsiye edilir.

Güneşe maruz kalacak cilt bölgelerinin güneşe çıkmadan yarım saat önce yüksek faktörlü güneş kremleri sürülerek korunması da önemlidir.

Kremlerde ultraviyole A ve B ışınlarına karşı koruyucu özellik bulunduğundan emin olunmalı. Yüz için vücudun diğer bölgelerine göre daha yüksek faktörlü, özel koruma kremleri kullanılması etkiyi artıracaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar