Ticker

6/recent/ticker-posts

French Manikür nasıl yapılır

French Manikür nasıl yapılır

Kadınların herzaman ellerinin daha şık ve bakımlı görünmesi için yaptırdığı french manikürü, artık sizde kolaylıkla uygulayabilirsiniz. İşte kolayca tırnaklarınıza uygulayabileceğiniz frenk manikür...

French maniküre başlamadan önce ellerinizi nemlendirin alkollü pamukla tırnakların üzeri temizleyin.
Unutmayın french manikürün küt tırnak yapısıyla uygulanması daha basittir.

Küt olarak törpülenmiş tırnağa öncelikle koruyucu oje uygulayın. Koruyucu sürüldükten sonra koyu renk mat beyaz oje ya da mat uçuk pembe bir renkle ve tek fırça darbesiyle tırnağın ucuna sürün. (Artık bu işi için özel fırçalı ojeler var. Fakat bu ojelerden edinemezseniz ojenizin fırçasını kesip incelterek kullanabilisiniz).

Taşan ojeyi kenarlarından hemen temizleyin. Çünkü kuruduktan sonra aseton kullanmak gerekir ve bu french yapılan tırnak ucunun da bozulmasına sebep olabilir. Tırnak uçları bittikten sonra tırnak rengine yakın daha uçuk beyaz veya pembe bir oje tırnağın üzerine sürülür.

Tırnakların kuruması için beklenilir, eğer beklemek sizi sıkıyorsa çabuk oje kurutuculardan edinmek sizi bu bekleyişten kurtarır.Manikürün elde kalıcı olması ve uzun süre dayanması için dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır. Darbelerden sakınmak, deterjan kullanırken eldiven kullanmak gibi...

Ayrıca soğuk havalarda eller kolaylıkla çatlayacağı için mutlaka nemlendirici kullanılmalıdır. Çünkü kuruyan eller sonucunda tırnak kenarları da kurur ve tırnaktaki ojeler kırılıp dağılabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar