Ticker

6/recent/ticker-posts

çocukla yolculukta dikkat edilmesi gerekenler

çocukla yolculukta dikkat edilmesi gerekenler

Haritalatma…
Yolaculuğa başlamadan önce çocuğunuza gideceğiniz yer ya da yerler hakkında bilgi vermek, haritada göstermek yolculuğun daha keyifli geçmesini sağlıyacaktır.
Yolda kavga, sızlanma gibi davranışları görmek istemiyorsanız eline bir harita verin ve değişik oyunlarla onu oyalayın.

Hafif giyecekler
Aşırı sıcaklayan terleyen çocuklarıla başa çıkmak sorunsuz çocuklarla başa çıkmaktan daha zordur. Bu nedenle yolculuk için ayarladığınız kıyafetlerin ince pamuktu ve rahat edebilecekleri tarzda olmasına dikkat edin.
Ayrıca elinizin altına mutlaka ıslak mendil, yedek temiz kıyafet ve çamaşır bulundurun.

Kahvaltı zamanı…
Uzun bir yolculuğa çıkacağınız günün sabahına kesinlikle kahvaltıyla başlayın. sıkı bir kahvaltı bütün gün çocuğunuzu zinde tutacaktır. Yolda acıkmasına karşı ise tehlike yaratmayacak meyve, sebze ve ya kuru gıdalardan yanınıza alabilirsiniz.

Duraklar
Küçük bebekle yolculuk yapmak bihayli zor olsa gerek. Ancak artık tüm imkanlara sahip dinlenme tesisleri ebeveynlerin işini oldukça kolaylaştırıyor. Beslenme ve temizlik gibi zorlu ve zorunlu işleri kolaylıkla tesislerde halledebilirsiniz.

Oyun zamanı
Yolculuk sırasında durduğunuz duraklarda, aracınıza dönmeden önce mutlaka çocuğunuzla oyunlar oynayın. Onu yolculuğa tekrar hazırlayacak aktiviteler yapın. Böylece fazla enerjisini boşaltacak ve yolculuk sırasında huysuzluk yapmayacaktır. Hatta oyunların ve yolculuğun yorduğu bedenleri dayanamayarak uyuyabilirler.

Atıştırmalık
Çocukların en sevdiği dondurma, çikolata, bisküvü kuru meyve gibi yiyecekler yolculukta imdadınıza yetişebilir. Zarar vermeyecek kadarını vererek hem oyalanmalarını hem de karınlarının acıkmasını önleyecektir.

Kitap
Yolculuklarda çocukların hoşuna gidecek aktivitelerden biri de kitap okunmasıdır. Kitap okuyarak dikkatlerini toplayıp sakin bir yolculuk geçirebilirsiniz.

Müzik
Kitap kadar etikli bir aktivite de müziktir. İster bireysel dinlesinler ister hep beraber eşlik ederek dinleyin her halükarda onlara mutluluk ve neşe verecektir.

Gece yolculuğu
Uyku düzenine alışkın bir çocuk için gece yolculuğu bir hayli rahat geçecektir. Zaten arabaya bindiklerinde uykuya meyilli olan çocuklar gece yolculuklarında ise hiç sorun yaşatmadan rahat rahat uyurlar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar