Ticker

6/recent/ticker-posts

çalışan anneler için öneriler

Çalışan anneler için öneriler

Hem ev hem de iş'te çalışan annlerin, işlerine ve evlerine göstermeleri geeken hassasiyet bütün hayatları için çok önemlidir. İşte çalışan kadının hem ev hem de iş yaşamlarında hayatlarını kolaylaştıracak ipuçları:

Hayatınızı programlayın
Pek çok yeni anne “süper anne” olma hedefiyle doğum izinleri biter bitmez hem evde hem de işte de mükemmel olmaya çalışıyorlar. Fakat bu çoğu zaman bu yeni anne için yorucu ve yıpratıcı bir hal alıyor. Bunu yapmak yerine elinizden gelenin en iyisini yaptığınıza emin olun, kendinizi zorlamayın ve çevrenizden destek alın. İşte ve evde yapmanız gerekenleri listeleyin ve programlayın bunu yaparken acil durumlar olabileceğini de mutlaka hatırlayın.

Önceliklerinize karar verin
Her annenin ve eşin önceliği ailesi ve çocuğudur. Fakat bazen çalışma hayatının yoğunluğu bunu unutmanızı sağlayabilir. İşyerinde yaşadığınız bir problemin evinizi etkilemesine müsade etmeyin ve tüm sıkıntılarınızı iş yerinde brakın döndüğünüzde devam edersiniz. Ayrıca eve iş getirerek ailenizin olan vaktinden çalmayın.

Kendinize vakit ayırın
Yapılan araştırmalara göre ev ve iş dışında kendine zaman ayıran, hobileri olan ya da spor yapan kadınların daha mutlu oldukları saptanmış. En azından günde yarım saatinizi ayırıp yürüyüş yapın ya da sadece kendi kendinize kalarak dilediğiniz şekilde vakit geçirin. Kendinizi daha iyi hissettiğinizi göreceksiniz.

Takım ruhu oluşturun
Bebeğinize kim bakıyorsa baksın iyi anlaşmanız çok önemli. Eğer sizin anneniz ya da eşinizin annesi bakacaksa işiniz bir miktar daha kolay olacaktır. Ancak bebeğinizi bakıcıya bırakmak zorundaysanız güvenebileceğiniz ve gözünüzün arkada kalmayacağı birini bulun. Eşiniz, siz ve bakıcınız bir takım olduğunuzu unutmayın, birlikte hareket edin. Böylece çalışırken bebeğiniz için endişelenmeyecek ve daha rahat çalışacaksınız.

Motivasyonunuzu kaybetmeyin
Evde ve işte pek çok sorumluluğunuz var ve bunlarla başa çıkmanın kolay olmadığını biliyoruz. Fakat hiçbir zaman motivasyonunuzu kaybetmeyin yalnız evdeki ve işteki sorumluluklarınızı birbirine karıştırmayın ve evi işe, işi de eve taşımadan hayatınızı devam ettirin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar