Ticker

6/recent/ticker-posts

Kalça ve basen eriten diyet

Kalça ve basen eriten diyet

Pek çok kadın yediklerinin kalça ve basenlerinde birikmesinden şikayet eder. Beslenme ve Diyet uzmanı Aylin Yılmaz, kalça ve basen sorunu yaşamamak için beslenmede dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Bölgesel kilolarda sadece tükettikleriniz değil genetiğiniz de önemlidir. Her şeyden önce günlük su tüketiminizi günde 2.5 litreye sabitlemelisiniz. Bunun için gün içinde belirli aralıklarla su tüketmeye özen göstermelisiniz.

Yemeklerinizi çok yavaş yemeli ve mutlaka kahvaltı yapmalısınız.

Ara öğünü alışkanlık haline getirin.
Özellikle aralarda kuru/taze meyve, kepekli bisküvi veya kepekli tost gibi ürünleri bol su ile tüketmelisiniz.

Ara öğünleri kuşluk, ikindi ve gece yatmadan bir saat önce yiyebilirsiniz.

Karbonhidratlı gıdalar; Unlu mamuller, makarna, pirimç, buldur, patates, ekmek çeşitleri, tahıllar vb yiyeceklerdir.

Proteinli gıdalar; Et, balık, yumurta, süt ürünleri gibi hayvansal ürünlerle, fındık, bakliyat gibi bazı bitkisel ürünlerdir.

Proteinleri akşam 17:00'den sonra fazla tüketmemelisiniz. Haftada bir, iki kere akşam tüketebilirsiniz.

Proteinin sindirimi uzun sürer ve geç saatlerde tüketmek yağlanmayı artırır. Genellikle sabah ve öğle saatlerinizde protein alabilir akşam saatlerinde ise bitkisel protein alabilirsiniz.

Karbonhidratlı besinleri çok hareketli bir günde artırabilir araya bolca meyve tüketebilirsiniz. Gün içinde hiç hareket etmeyecekseniz günde 4 dilimden fazla ekmek tüketmeyin ve genellikle 3 meyve ile sınırlı kalın. Spor yaptığınız günlerde kendinizi biraz şımartabilir, makarna tüketebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar