Ticker

6/recent/ticker-posts

Çiğ Besin Diyeti

Çiğ Besin Diyeti

Çiğ besinlerin tüketilmesini savunan bir çok diyet programı ve organizasyon var. Bitkisel diyetler kilo vermenin yanı sıra sağlıklı olmanın en iyi yoludur.

Çiğ veya yüksek oranda çiğ besin diyetini savunanlar çiğ besinlerin piştikleri zaman yok olan her türlü enzime sahip olduğunu ve vitaminlerin sürekliliği ve toksinlerin vücuttan atılması gibi daha bir çok avantajı bulunduğunu söylüyorlar.

Çiğ besin diyetinde yiyebileceğiniz besinlerin dengesindeki değişim kalori, protein, yağ ve karbonhidrat miktarı tipik bir diyetten oldukça farklı olacaktır.

Diyet

Tipik bir plan yediklerinizin % 75'inin çiğ olmasını savunur, yanında belki pişmiş hububat ve baklagiller, iyi bir balık, tavuk veya bir şeyler daha olabilir (çiğ beslenenlerin pek çoğu vegan olduğundan pişmiş tüm yemeklerden uzak dururlar).

Çiğ yiyecekler genellikle sebze, meyve, meyve kurusu ve meyve sularından, fındık, tohumlar, filizlenmiş tohumlar, hububat, salata sosları, otlar ve baharatlardan oluşur.

Günlük kalori miktarı: 1250
Vaat edilen kilo kaybı: Yavaş ve düzenli.

Günlük yemek listesi:

Kahvaltı: Üzerine badem, buğday ve kabak tohumu kıyılmış taze meyve salatası, koyun sütünden bio yoğurt (tercihen ev yapımı) veya hindistancevizi kreması.

Öğle: Çeşitli yeşillikler, sarı biber, domates, kırmızı soğan ve maydanoz salatası, zeytinyağı ve balzamik sirke ile, üzerinde mercimek filizi.

Akşam: Çiğ sebze çorbası (blender'dan geçirilmiş), ev yapımı peynir, yarım avokado, ahududu ve muz sorbet.

İçecekler: Su, meyve suları, hindistancevizi sütü

Kısa süreli etkiler: Kalori ve karbonhidratlar otomatik olarak azaltılır bu tür rejimlerde ve hemen hemen herkes kilo verir.

Uzun süreli etkiler: Rejim devam ederse, kilo artışı gelişir. Rejim, çiğ yiyeceklerden oluştuğu için sürdürmesi kolay değildir, uzun süre devam edenlerin sayısı azdır.

Kullanım kolaylığı: Pek çokları için zor bir rejimdir. Alışveriş yaparken, yemek hazırlarken iyi düşünmek gerekir ve bu nedenle çiğ yemeyen insanlar ile birlikte sosyal hayat zorlaşır. Yemek pişirme işinde zamandan kazanılır, kalori hesabına pek dikkat edilmez.

Maliyet: Pahalı yiyecekler kullanmaya gerek yok, ama çok ucuza da kaçılmamalıdır.

Bilimsel Temel: Çiğ yiyecek diyetinde size kilo verdirecek bir mucize yok. Sadece çok fazla çiğ ve bol sulu ve lifli yemek tüketmek zordur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar