Ticker

6/recent/ticker-posts

Blogger'a Erişim Yasağı kalktı

Blogger'a Erişim Yasağı kaldırıldı

Digiturk tarafından yapılan şikayet sonucunda erişm yasağı konulan blogger (blogspot.com) mahkeme kararı sonrasında yeniden erişime açılacak.

Milliyet gazetesinden Mehmet Kandaz tarfından verilen habere göre, kapatma kararı ardından olayı takip eden İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Yaman Akdeniz, şunları açıkladı: "Blogspot kullanıcısı İdil Elveriş adına bir başvuru yapmıştık.

Digiturk'ün iddia ettiği ve
blogger'ın (blogspot.com) kapatılmasına neden olan 5 blog adresi yayından kaldırılmıştı. Elimizde bunu kanıtlayan ekran görüntüleri ile itiraz ettik. Önce mahkemenin kafası karıştı ve bilirkişi atanmasına karar verdi.

Bilirkişi itirazımızı haklı buldu, mahkeme de bilirkişi kararını onadı. Böylece blogspot.com'un açılmasına karar verildi. Savcılık, tebliğleri hazırladı. Blogspot.com'un 2-3 gün içinde erişime açılmasını bekliyoruz

Maalesef Türkiye'de site kapatmak kolay ama açtırmak zor. Digiturk, blogspot.com için içerik kaldırma yetkisi istiyor. Ancak bildiğim kadarıyla dünyada bu hakka sahip şirket yok. Zaten Google da titiz davranıyor"

Yorum Gönder

0 Yorumlar