Ticker

6/recent/ticker-posts

Cubicin - Enfeksiyon ilacı ile ilgili önemli uyarı

Cubicin - Enfeksiyon ilacı ile ilgili önemli uyarı

Damar yolu enfeksiyonları ve yumuşak doku enfeksiyonlarının tedavisi için kullanılmakta olan Cubicin (daptomisin) isimli ilacın nadir de olsa bu ilacı kullanan bazı hastalarda alerjik akciğer hastalığına, bunun tedavi edilmemesi durumunda ise solunum yetmezliği ve ölüme sebep olabildiği bildirildi.

Novartis firması, damar yolu, deri ve yumuşak doku enfeksiyonları tedavisi için kullanılmakta olan Cubicin (daptomisin) ilacı ile ilgili enfeksiyon hastalıkları uzmanlarına yönelik bilgilendirme yazısı yayımladı.

Bu ilacın kullanımı sonrasında nadir de olsa “eozinofilik pnömoni” denilen ve ağır seyreden alerjik zatürre ortaya çıktığı belirtilen duyuruda, bunun tanısının hemen konulmaması ve tedavi edilmemesi halinde ilerleyici solunum yetmezliğine ve ölüme neden olabildiği bildirildi.

Bu ilaca bağlı söz konusu hastalığın belirtilerinin ilaç tedavisi başladıktan 2-4 hafta sonra öksürük ve ateşle ortaya çıktığı kaydedilerek, böyle bir durumda ilacın kesilmesi ve tedaviye başlanması gerektiği belirtildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar