Ticker

6/recent/ticker-posts

Romatizma nasıl tedavi edilir?

Romatizma nasıl tedavi edilir?

Romatizma hastalığının tedavisi hastalığın türüne ve hastaya göre değişebilir.

Her bir romatizma hastasının özel bir tedavisi olması ve tedavi sürecinin iyi takip edilmesi gerekimektedir. Yanlış tedavi uygulamak hastalığın daha da ilerlemesine neden olabilir.

Romatizma hastalığında etkili tedavi uygulaması için erken ve doğru teşhis çok önemli. Romatizmal hastalıklarda teşhis bir süre alacak, kesin tanının konulabilmesi için hastada meydana gelen değişimlerin bir süre uzman tarafından izlenmesi ve testlerin tekrar edilmesi gerekebilir.

Romatizmal hastalıklar farklı dönemler halinde yaşanabilir. Bir dönem tüm belirtiler şiddetle gözlenirken takip eden bir dönemde şikayetler azalabilir veya görülmeyebilir.

Romatizmal hastalıkların bir çoğu kronik olduğu için yaşam boyunca uzman takibi ve düzenli ilaç kullanımı gerektirmektedir. Ramatizma hastaları zaman zaman fizik tedaviden de yararlanabilir.

Erken teşhis ve doğru tedavi sağlanırsa hastalık yok edilemese de ilerlemesi ciddi ölçüde yavaşlatılır, ağrılar ve diğer şikayetler aza indirilir.

Romatizma tedavisi için kullanılan temel ilaçlar bağışıklık sistemi üzerinde etkili olmaktadır. Bunun yanında yardımcı ilaçlar da kullanılabilmektedir.

Romatizma hastası olan kişilerin eklemlerini yormaması, fazla kilolu olmaması önemli.
Romatizma hastalarının beslenme düzenine de dikkat etmeleri gerekir.

Uygun egzersizler düzenli yapılırsa eklemler ve omurga esnekleşir, kas ağrıları spazma dönüşmeden atlatılabilir.

Romatoid Artrit İçin Lavanta Kürü

Romatizma ağrıları için kereviz kürü

Romatizma ağrıları için dişi Isırgan kürü

İltihaplı romatizma için Kiraz sapı-ısırgan kürü


Yorum Gönder

0 Yorumlar