Ticker

6/recent/ticker-posts

İzometrik egzersizler ile kıpırdamadan zayıflayın

İzometrik egzersizler ile kıpırdamadan zayıflayın

İzometrik egzersizler ile kaslarınızı çalıştırmadan kalori yakabilirsiniz!

Bu egzersizlere bayılacaksınız! Kıpırdamadan durarak da kalori yakabilirsiniz.

Bir çeşit ağırlık çalışması olan izometrik egzersizler, vücudunuzu biçimlendirmenizi sağlar.

İzometrik egzersizi tasarlayan Fitness Uzmanı Ashley Ntansah, kendi vücudunuzu veya dambılları kaldırıp indirmek yerine, pozisyonunuzu korumanız gerektiğini söylüyor:

"Böylece vücudunuz biçimlenirken daha küçük kaslarınız da güçleniyor. İzometrik egzersizleri yaparken denge sağlamak için küçük kaslarınızı çalıştırmalısınız."

İzometrik egzersiz planını haftada 3 kere uygulayın. Her bir harekette pozisyonunuzu 1 dakika boyunca korumalısınız. Ardından yarım dakika dinlendikten sonra hareketi 3 veya 5 kere tekrarlayın.

İzometrik egzersizler


İzometrik egzersiz 1

Yere yüzüstü uzanarak dirseklerinizi yere koyun, bacaklarınızı da arkaya doğru uzatın. Vücudunuz başınızdan topuklarınıza kadar düz bir çizgi oluşturmalı. Karın ve kalça kaslarınızı iyice sıkıp pozisyonuzu koruyun.

Dikkat: Gövde kaslarınızı iyice sıkın. Sanki birazdan biri karnınıza bir yumruk indirecekmiş gibi hayal edin.

İzometrik egzersiz 2

Her iki elinize 2kilogramlık bir dambıl alarak bacaklarınızı omuz genişliğinizde açın. Avuçlarınız iç tarafa doğru bakmalı. Dambılları yavaşça kaldırınca, kollarınız omuzlarınızla paralel olmalı. Pozisyonunuzu koruyun.




İzometrik egzersiz 3

Şınav pozisyonunda iken ağırlığınızı sağ elinize vererek göğsünüzü sol tarafa döndürün, sol kolunuzu da yukarı kaldırın. Bacaklarınız birbirine bitişik olmalı. Pozisyonunuzu koruyarak tekrar başlangıca dönün ve hareketi diğer taraftan tekrarlayın.

Dikkat
T harfi: Vücudunuz düz bir çizgi oluştururken kollarınız omuzlarınızla paralel olmalı.


İzometrik egzersiz 4

Büyük bir denge topunu sırtınız ile duvar arasında sıkıştırın. Sandalyeye oturur gibi squat yapmaya başlayın. Dizleriniz 90 derece bükülü olduğunda durun, topuklarınızı yere basarak pozisyonuzu koruyun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar