Ticker

6/recent/ticker-posts

Lösemi tedavisi için bahar yıldızı - çöven otu

Lösemi tedavisi için bahar yıldızı - çöven otu
Bahar Yıldızı olarak adlandırılan beyaz çiçekli çöven otu binlerce lösemi hastasının hayatını kurtarabilmek için umut oldu.

İngiliz bilim adamları buketleri süslemekte kullanılan ‘Bahar Yıldızı’ adlı beyaz çiçekli bitki ile binlerce lösemi hastasının hayatını kurtulabileceğini keşfettiler.

çöven otu bahar yıldızı olarak da bilinmektedir. Genelde süsleme amacıyla kullanılan çöven otunun insan sağlığına bir çok faydası bulunur.Son zamanlarda İngiltere’de yapılan araştırma neticesinde yeni bir faydası keşfedildi.

Bu da insanlığın en çaresiz kaldığı hastalıklardan olan kanserdir. çöven otunun beyaz kısımlı çiçeğinde kullanılan lösemi ilaçlarının etkisini artıran öz bulundu. Daha çok yeni olan bu araştırma ilerleyen dönemlerde lösemi hastaları için umut olabilir.

Southampton’daki Lösemi Arkadaşları isimli vakfın araştırmasını, oğlunu lösemiden kaybeden Dr. David Flavell ve eşi Bee yürüttü.

çöven otu’ da denilen ‘Bahar Yıldızı (Gypsophila Paniculata)’ isimli bitkinin beyaz çiçeğinde, lösemi ilaçlarının etkisini artıracak bir öz bulundu.

Bu maddenin, diğer kanser türlerinin tedavisinde de kullanılabileceği sanılıyor. Klinik deneylerin 3 ila 5 yıl süreceği tahmin ediliyor.

Çöven otunun faydaları:

-Balgam söktürücüdür.
 

-Göğsü yumuşatır.
 

-Ateş düşürür.
 

-Bazı hastalıklarda terleme hastalığın geçmesinde rol oynar. Çöven otu da terletmeyı sağlayan bitkiler arasında yer alır.
 

-Bronşit hastalığına karşı iyi gelir.
 

-Doğal ateş düşürücü etkileri bulunan bitkilerdendir.
 

-Uyuz, egzama gibi cilt hastalıklarına karşı şifalıdır. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar