Ticker

6/recent/ticker-posts

yaz diyeti - Ender Saraç

yaz diyeti

Kanal D'de yayınlanan Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya’nın sunduğu Doktorum programında Dr. Ender Saraç 1 haftalık yaz diyeti tarifi verdi:

ENDER SARAÇ'TAN 1 HAFTALIK YAZ DİYETİ

1. GÜN

KAHVALTI : 1 bardak az yağlı keçi sütü + 4-5 kaşık sade müsli + 4-5 adet taze çilek + 1 küçük kahve kaşığı tarçın

ARA: 2 adet salatalık

OĞLE: 1 porsiyon ızgara tavuk göğüs (yağsız olacak) + 3-4 adet sivri biber+ bolca yeşillik, üzerine taze limon suyu ve çok az zeytinyağı

ARA ÖĞÜN 1: 3 adet ceviz içi+ 1 avuç diri kiraz

ARA ÖĞÜN 2 (1 saat sonra): 3adet tarçınlı diyet bisküvi

AKSAM: 1 porsiyon zeytinyağlı semizotu+ 4 kaşık bulgur pilavı+ 2 adet salatalık

GECE: 1 salatalık+ 5-6 adet çilek

Aralarda 1 şişe maden suyu, 2-3 bardak buzlu yeşil çay. Gün içinde 2 litre kadar su içilmeli.

2. GÜN (DETOKS GÜNÜ)

Bugun sadece sulu kabak semizotu yemeği yenilecek. Sabah ise çilek kompostosu içilecek.

ÇİLEK KOMPOSTOSU TARİFİ: 8-9 adet diri çilek + 1 kabuk tarçın +3 bardak su bildiğiniz usul komposto yapılacak ancak şeker konmayacak. Sabahtan öğleye kadar 2 kase çilek kompostosu içilecek.

Öğleden aksam yatana kadar ise 1 tencere kabak semizotu detoks çorbası içilecek.

DETOKS ÇORBASI TARİFİ: Küçük bir bağ semizotu iyice yıkanır. 4 adet küçük orta boy kabak ince ince doğranır. 2 adet taze soğan , 1 tatlı kaşığı zeytinyağı,1 çimdik tuz ve 6-7 adet nane yapraklarıyla beraber sulu sulu ılık ılık çorba yapılır. Her iki saatte bir 1 kase içilerek 1 tencere bitirilir. Yaninda ekmek veya başka bir hamur isi tuketilmez

3. GÜN

SABAH: 1 dilim kızarmış tam buğday ekmeği + 3 parmak taze dil peyniri + 2 adet sivri biber+ 1 salatalık

ARA ÖĞÜN: 1 orta boy salatalik

OĞLE: 3 yumurta beyazindan ve 1 sarısından maydanozlu sivri biberli yagsiz omlet + 2 salatalık

ARA ÖĞÜN (saat 15 civarı): 3 adet kepekli biskuvi+ 2 parmak taze dil peyniri

ARA ÖĞÜN:1 bardak light ayran+ 2 salatalık

AKSAM: 4-5 kaşık yeşil mercimek+ 1 dilim tam buğday ekmeği+bol salatalıklı yeşil salata

GECE: Küçük bir kase diri kiraz

4. GÜN

SABAH: 1 dilim kızarmış çavdar ekmeği+ 5-6 adet az tuzlu az yağlı zeytin+ 1 salatalık+ 2 sivri biber

ARA ÖĞÜN: 1 salatalık

OĞLE: 1 orta boy derisiz ızgara balık + soğanlı yeşil salata

ARA ÖĞÜN 1: 4 adet kuru kayısı+3 ceviz ici

ARA ÖĞÜN 2: 1 bardak az yağlı keçi sütü

AKSAM: 1 porsiyon zeytinyağlı semizotu + 4 kaşık bulgur pilavı+ 2 salatalık

GECE: 6-7 adet diri cilek

5. GÜN

SABAH: 2 kasık sade musli+ 2 kasık yulaf ezmesi+1 bardak az yaglı keci sutu+ 1 kucuk kahve kasıgı tarcın+ 4-5 adet cilek

ARA ÖĞÜN: 1 avuc yesil erik

OĞLE: 4 adet yagsız kıymadan orta boy kofte+ 1 kase yesil salata

ARA ÖĞÜN 1: 2 orta boy salatalık

ARA ÖĞÜN 2: 1 bardak light ayran+ kucuk bir avuç sarı leblebi

AKSAM: 1 porsiyon zeytinyaglı taze fasulye+ 1 dilim tam buğday ekmeği+ 2 salatalık+ 1 domates

GECE: 4 adet kuru kayısı+ 8-9 adet fındık

6. GÜN

SABAH: 1 dilim kızarmış tam çavdar ekmeği+ 3-4 parmak yağsız taze peynir+ 1 salatalık+ 7-8 adet maydanoz

ARA ÖĞÜN: 2 orta boy salatalık

OĞLE: 1 kase 100 gr ton balıklı yeşil salata+ 2 salatalık

ARA ÖĞÜN 1: 7-8 adet diri çilek + 3 ceviz içi

ARA ÖĞÜN 2: 1 bardak yağsız süt

AKSAM: 1 porsiyon zeytinyağlı kabak+ 4 kaşık bulgur+ soğüş salatalık sivribiber, taze nane, roka, dereotu, maydanoz

GECE: 1 avuç kiraz+ küçük bir avuç tuzsuz kabak çekirdeği

7. GÜN

SABAH: 4-5 kasık müsli+ 1 küçük kahve kaşığı tarçın+ 1 bardak az yağlı keçi sütü+ 5-6 adet diri çilek

ARA ÖĞÜN: 3 adet ceviz içi+ 3 kuru kayısı

OĞLE: 1 porsiyon ızgara tavuk göğüs (derisiz)+ 1 porsiyon zeytinyaglı semizotu + 2 adet salatalık

ARA ÖĞÜN : 2 ince dilim tam buğday ekmeğinin arasına taze yağsız peynirle yapılan yağsız tost

AKSAM: 1 kase sebze corbası+ 4-5 kaşık yeşil mercimek+ 1 porsiyon zeytinyaglı taze fasulye

GECE: 1 avuç kiraz

Ender Saraç

Yorum Gönder

0 Yorumlar