Ticker

6/recent/ticker-posts

Çin geveni - Astragalus faydaları

Çin geveni - Astragalus faydaları

Astragalus diğer adı ile geven bitkisi birçok hastalığa iyi gelir. Kanserde astragalus bitkisi etkili olmaktadır. Geven bitkisi aşağıdaki alanlarda kullanılmaktadır.

Astragalus/Geven; bağışıklık sistemini güçlendiren polisakkarit ve diğer aktif bileşenleri içerir. Astragalus, bağışıklık sistemi uyarıcısıdır.

Kanser kemoterapisi gibi
bağışıklık sistemi yetmezliğinin sözkonusu olduğu durumlarda kalp ve böbrekler üzerinde adaptojenik etki göstermektedir.

Astragalus kökleri bağışıklık sistemi fonksiyonlarının yanısıra dayanıklılığı da artırırken tonik gibi görev yapmaktadır. Astragalus ekstreleri polisakkarit, saponin, flavonoid, aminoasit, ve eser miktarda element içermektedir.

Soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlara, spontan gece terlemelerine karşı kullanılmaktadır. Soluk alma hacmini artırmaya yardım eder, kronik ülserleşme ve ağrılara karşı faylıdır, hissizlik, kol bacak paralizi ve ödemi azaltmaktadır.

Astragalus bağışıklık sistemini güçlendirerek kardiyovasküler fonksiyonları ve yaşam kalitesini artırmaktadır. Herpes simpleksin neden olduğu servikal erezyonları, soğuk algınlığı gibi viral enfeksiyonları iyileştirir, bağışıklık sistemini yeniden kuvvetlendirir.

astragalusun bilinen bir yan etkisi yoktur,ancak oto-ümmin hastalığı olan kişilerde doktor gözetiminde ve dikkatle kullanılmalıdır.

Tıbbi olarak çinde yetişen türü olan Çin geveni kullanılır.
Çin geveni çayı yapılarak içilebilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar