Ticker

6/recent/ticker-posts

Akçaağaç şurubunun faydaları

Akçaağaç şurubu


Acer saccarinum çeşidi akçaağacın gövdesinde bir delik açılır. bu delikten akan usare kaynatılarak
Akçaağaç şurubu elde edilir...

Normalde sofralarda tatlandırıcı olarak kullanılan Akağaç şurubu, aslında sağlığa faydaları bakımından çok yönlü özelliklere sahip bir bitkisel içecek yani sıvıdır. 

Özellikle cilde, kanser hastalıklarına, kemik erimesine bitkisel çözüm olan Akağaç Şurubunu gelin daha yakından tanıyalım

Akçaağaç şurubu özü hem doğal tatlandırıcıdır hem de sağlık faydaları vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, cildin yaşlanmasını geciktirir, mide sorunlarını sakinleştirir, mısır şurubu yerine de şeker yerine de geçebilir.

Kanser ve osteoporoz gibi iltihaplı hastalıkları önlemeye yardımcı olabilir yulaf ezmesi üzerine akçaağaç şurubu ise bir üniversite çalışmasına göre, Alzheimer’a iyi gelmektedir. Polifenoller yüklüdür antioksidandır bitki bazlı tatlı bileşikleri içerir.

Yulaf ezmesi ve yaban mersini ile birlikte kuvvetli bir antioksidan kaynağıdır. Doğal bir anti-aging gücü vardır. Cilt üzerindeki serbest radikallerin hasarını en aza indirir ve onlarla savaşır.

Cilde iyi gelir yaşlanmasını geciktirir. Topikal bir antioksidandır. 1 çorba kaşığı ılık süte 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu ekleyip ciltteki ince çizgilerinizin üzerine fırça yardımıyla sürün. İnce öğütülmüş yulafı 3 yemek kaşığı ekleyip karışımı tekrar sürün.

Nazikçe yüzünüze masaj yaparak yedirin. 20 dakika bekletin, durulayın ve nemlendirici uygulayın.

Ayrıca, hazımsızlık, gaz, şişkinlik gibi sorunlara iyi gelir. Katı hamur işlerinde tatlandırıcı olarak kullanılır. Detroit’teki Wayne Devlet Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmaya göre, çinko ve manganez gibi gerekli besinleri içerir çoğu hastalıktan kurtarır.

Çinko beyaz kan hücrelerinin seviyesini yükseltir ve hastalıklara karşı direnci artırır. Manganez ise iltihaba iyi gelir ve bağışıklık hasarlarına karşı hücreleri korur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar