Ticker

6/recent/ticker-posts

Zayıflamak için daha az yemek daha çok hareket

Zayıflamak için daha az yemek daha çok hareket

Zayıflama konusunda öncelikle çözüm zannettiğinizden kolaydır ve sizden başlamaktadır.

Tüm mesele yaşam tarzınız ile ilgili uygulaması kolay şu 2 kararı almanızla ilgilidir:

1-Yeme içme tarzınızı değiştireceksiniz
2-Hayatınıza birazcık hareket getireceksiniz, hepsi bu.

Mümkün olduğunca erken saatlerde uyandıktan sonra sıkı bir kahvaltı yaparak güne başlamanızı öneriyorum. Kahvaltınızda unlu, şekerli, nişastalı yiyeceklerden ve içeceklerden uzak durun.

Yumurta (kolesterol sorununuz varsa sadece beyazı), az yağlı peynirler (lor), süt (kolesterol sorununuz varsa yarım yağlı olanlarını tercih etmelisiniz), taze doğranmış meyve ile karıştırılmış yarım yağlı yoğurt ve/veya 5-6 adet zeytin ile beraber salatalık, domates gibi sebzeler kahvaltı için çok iyi seçimlerdir..

Öğle ve akşam yemeklerinizi de zamanında yemeği ihmal etmeyin. Bu öğünlerde de balık, tavuk, yağsız kırmızı et gibi proteinli öğünler oluşturmayı ve bunları bol sebze salata ile desteklemeyi unutmayın. Şekerler, hidrojene yağlar-margarinler, fruktoz şuruplu meşrubatlar, diyet içecekler, kolalar, beyaz ekmek, unlu diğer ürünler, fast food abur cuburlar sofralarınızdan uzak kalsın.

Ara öğünlerde ceviz, fındık, kuru kayısı, badem veya meyveler ile oluşturulmuş atıştırmalıklardan yararlanın. Akşam yemeğini mümkün olduğu kadar hafifletin ve mümkünse erkenden yiyin. Yatmadan 2-3 saat önce yeme içme seronominize artık son verin.

Böyle bir beslenme planını her gün 30-45 dakikalık sıkı yürüyüşlerl ie destekleyebilir ve beslenme planlarınızı oluştururken kalorilerden %25-30 civarında tasarruf etmeyi becerebilirseniz kendi kendinize (hiç bir profesyonel yardım almadan) ve hiç bir sağlık riskine girmeden her ay 2-3 kilo yağ kaybederek ciddi boyutta sağlık kazanımı sağlayabileceğinizi garanti ederim.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu

Yorum Gönder

0 Yorumlar