Ticker

6/recent/ticker-posts

anne sütünü artıran şifalı yiyecekler

anne sütünü artıran yiyecekler

Bebek emziren anneler sütü azaldığında genellikle panik yaparlar ve bu panik içinde de sütünü artırmak için bilinçsizsizce ne bulursa yemektedir.

Bu davranış çok yanlıştır.

Anne sütünü artırmak için tüketilecek besinler şunlardır:


Ayva: Anne sütünü artırır. her gün mutlaka 1 ayva yiyin. Ya da ayva kompostosu için.

Tahin helvası: Anne sütünü artıran yiyeceklerdendir. Ayrıca Tahin helvası balgam söktürücüdür, saç dökülmesini engeller, sedef, egzama gibi hastalıklara da iyi gelir. Balığın ardından yenildiğinde, mideyi rahatlatıcı etkisi vardır.

İncir: Anne sütünü artıran en önemli besinlerdendir. Ayrıca kış mevsiminde vücudun direncini artırır, bir çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır.

Beyaz Dut veya dut kurusu: Anne sütünü artırır, Vücuda güçverir, kansızlığa iyi gelir. Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı yararlıdır. Ateş düşürür. Karaciğeri güçlendirir. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder. Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır.

Beyaz üzüm: Yeni bebek sahibi olmuş anneler için süt artırıcı özelliği vardır.Tam bir kalp damar dostudur. Kalp damar ameliyatı geçirmiş olanlara çok iyi gelir. Ritim bozukluğuna iyi gelir ve ritim bozukluğu şikayeti ortadan kalkar.

Dereotu : Anne sütünü artıran mucize gıdalardandır.

Anne sütünü azaltan-Yenmemesi gereken yiyecekler :

Nane, maydanoz, nişasta ve nişastalı gıdalar,turşu

Yorum Gönder

0 Yorumlar