Ticker

6/recent/ticker-posts

Ender Saraç Termos Yemeği

Termos Yemeği

Kanal D'de yayınlanan, Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya’nın sunduğu Doktorum programına katılan Dr. Ender Saraç İş yerinde veya dışarıda diyet yapamıyorum diyenler için yanınızda taşıyabileceğiniz termos yemeğinin tarifi açıkladı.

Diyet termos yemeği tarifi


1,5 su bardağı küçük küçük doğranmış sebze (kabak, taze fasulye, dolmalık biber, semizotu, ıspanak, pırasa, enginar, brokoli) dilediğinizi seçin veya bunlardan bir karışık yapın.


1 yemek kaşığı kuru fasulye veya barbunya, soya fasulyesi, sarı mercimek, börülce, nohut olabilir.


1 yemek kaşığı kabuklu pirinç (esmer pirinç) ya da bulgur.


1 tatlı kaşığı sıvı yağ


2,5 su bardağı su


Birer tutam nane, dereotu, zencefil, kimyon, karabiber veya sevdiğiniz baharatlardan biri.

İsteğe göre biraz taze soğan ve sarımsak

Hazırlama: Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Eğer bulgur yerine kabuklu pirinç kullanacaksanız , onu da ıslatmakta yarar var. Malzemelerde bulunan bakliyatları birlikte haşladıktan sonra suyunu dökün. Sebzeleri 2-3 dakika haşladıktan sonra bakliyatlar ile birlikte termosa koyun.

Sıvıyağ, pirinç ve baharatları da termosa koyup , üstüne 2,5 bardak kaynar suyu ekleyip, termosun ağzını sıkıca kapatın. 2-3 saat içinde yemeğiniz hazır olacak.

Termos bir düdüklü tencere gibi yemeğin pişmesini sağlayacaktır. Ama fazla acele edip termosun kapağını erken açmamak gerekir.

Ender Saraç

Yorum Gönder

0 Yorumlar