Ticker

6/recent/ticker-posts

Taylan kümeli Domuz Gribi için Beslenme önerileri

Taylan kümeli Domuz Gribi için Beslenme önerileri

K
üresel domuz gribi salgını her gün daha da artıyor. domuz gribi salgınına karşı üretilen ilaç ve aşılara başvurmadan önce vücudumuzun doğal bağışıklık sistemini korumak ve kuvvetlendirmek için sağlıklı yaşam kurallarının uygulanması çok önemli.

“Unutmamanız gereken şey, vücudunuzun doğal bağışıklık sisteminin sizi en iyi koruyan mekanizma olduğudur”

Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolları:

-Yeterli ve dengeli beslenmeli. Vücudun yapıtaşı protein kaynaklarını almak çok önemlidir; yumurta , kırmızı et, tavuk ,balık, peynir, süt,y oğurt gibi kaliteli protein kaynakları tüketmeliyiz.

Ayrıca omega 3 içeriği nedeni ile balık ve balık yağı ile yağlı tohumlar tercih edilmelidir. Hamsi omega 3 içerdiği için bol tüketilebilir. Kefir baslıbasına en güçlü bağışıklık artırıcı besindır.

-Hazır gıdalardan, işlenmiş ve yoğun katkı maddesi içeren gıdalardan uzak durun

- Vücudun fiziksel olarak dinlenmesi için mutlaka düzenli ve kaliteli uyku önemli.

-Egzersiz yaparak vücut direncinizi kuvvetlendirin. Hergün en az 30 dk yürüyüş yapın veya haftanın minimum 3 günü 45 dk egzersiz yapın.

-Mikro besinlere önem verin. Magnezyum, çinko, manganez gibi bağışıklık sistemini güçlü tutan mineralleri almak için yağlı tohumlardan yaralanın. Her gün 1 avuç çiğ badem veya ceviz veya fındık tüketin.

-Yılda bir düzenli olarak mutlaka kan tahlili yaptırın. Hormonlarınızı, B12 vitamini, D vitamini değerlerinizi kontrol ettirin ve mutlaka hemogram testi yaptırın. Böylece mini check-up yaptırmış olursunuz.

-Aşırı yağlı vücut, sistematik olarak giderek zayıflar ve immün sistemi bu durumdan negatif etkilenir. Dolayısıyla zamanla farkında olmadan bağışıklık sistemi bozulmuş olur ve bu durum birçok virütik hastalığa karşı zayıf düşmenize ve hastalıklara davet çıkartmanıza neden olur. Mutlaka sağlıklı kiloda kalmayı hedeflemeli ve kaslarınızı korumalısınız.

-Seçtiğiniz et kalitesini mutlaka kontrol edin. Özellikle doğal ortamlarda beslenen hayvansal besinleri tercih etmeye çalışın.

-Hijyene önem verin. Dışarıdan alınan besinleri uzun süre su altında tutarak yıkayın. Mevsimsel sebzeleri ve meyveleri tercih edin.

-Sarımsak, soğangilleri ve yoğurdu bol bol tüketin. Vit C’den zengin portakal, mandalina, kiwi, kusburnu, maydanoz günde en az 3 porsiyon tüketilmelidir.

Vücudumuzu tüm zararlara karsı koruyan antioksidatlar bögürtlen, yabanmersini, frambuaz, vişnenin tazesi bulunamadığı takdirde dondurulmus olanları hijyenik kurallar göz önünde bulundurularak tüketilmelidir.

-İshal ve ateş durumlarına karşı mutlaka bol su içilmeli ve direncin düşmemesi için yeterli enerji alınmalı. Yüksek enerji kaynağı olarak , kepekli pirinç , tahıllar, kepekli makarna , bulgur ve cok tahıllı ekmek tercih edilmeli. Şekerleme ve çikolatadan enerji alınmaya çalısılmamalıdır.

Taylan kümeli

Yorum Gönder

0 Yorumlar