Ticker

6/recent/ticker-posts

Göğüsler neden sarkar?

Göğüsler neden sarkar?

Göğüs dokusunu yerinde tutan bağlar zaman geçtikçe çeşitli faktörlerin etkisiyle gevşeyebilir ve meme dokusuyla etrafını saran cilt arasında uyumsuzluk olabilir.

Problem
göğüs dokusuna, cilde veya her ikisine birden ait olabilir. Sonuç olarak adeta içi boş görünen sarkık meme ortaya çıkar.

Aşırı kilo alıp verme

Yer çekiminin vücut biçimini etkileyen ve önüne geçilemeyen bir etkisi vardır. Aşırı kilo alıp vermelerle göğüslerde meydana gelen volüm değişiklikleri cildin esnekliğini olumsuz etkileyip göğüslerin sarkmasında önemli bir rol oynar.

Hamilelik

Emzirme döneminde meme dokusu süt ile dolduğu için cilt ve aradaki bağlarla birlikte büyür. Emzirme sonrasında süt üretmeyen meme dokusu hamilelik öncesi durumuna geri döner.

ancak cilt ve bağlar artık eski sıkılıklarını ve diriliklerini kaybetmişlerdir. Bu sebeple de gebelikten sonra göğüsler; normale dönen meme dokusu etrafındaki gevşek cilt nedeni ile sarkar.


Bazen de bilinmeyen sebeplerle göğüslerde sarkıklık olabilmektedir. Bu durumda ailevi yatkınlık çoğu zaman ön plana çıkmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar