Ticker

6/recent/ticker-posts

Bel ağrısından kurtulmak için

Bel ağrısından kurtulmak için

Bel ağrılarınız uzman tedavisi gerektiren bel fıtığı, omurga kanalında daralma, omurlarda kayma, kireçlenme, osteoporoz, romatizma gibi sebeplerden de kaynaklanabilir.

Bu nedenle uzun süren şiddetli ağrılarınız varsa, sebebi bunlardan biri de olabileceği için bir doktora danışmayı ihmal etmeyin.


Uzun süreli aynı pozisyonda durmak (örneğin, bilgisayar başında ya da televizyon karşısında saatlerce hareketsiz oturmak), günlük hayatta bel mekaniğine uygun olmayan yanlış hareketler (örneğin, dizlerinizi bükmeden eğilip, yerden çok ağır bir eşyayı kaldırmak) ve kötü duruş bel ağrılarını yaratan ve düzeltilmesi gereken önemli etkenlerdendir.

Bel ağrılarının tedavisinde eskiden olduğu gibi yerde veya tahta üstünde yatmak gibi yöntemler çoktan terkedildi. Bunları denemeyin bile! Siz en iyisi uzmanların önerdikleri gibi, sert ve ortopedik yatakları tercih edin.

Vücudumuzun tüm işleyişini bozan ve hastalıklara davetiye çıkaran aşırı kilolar, çektiğimiz bel ağrılarının da sorumlusudur. Bu sebeple fazla kilolar ile aramıza mesafe koymanın zamanı gelmiş demektir.

Hergün yapılacak bir kaç basit egzersizin, bel fıtığı gelişmesini önlediği, en azından geciktirdiği uzmanlarca söyleniyor.

Yalnız dikkat etmeniz gereken nokta, bel ağrınızın şiddetli olduğu günlerde bu egzersizlere ara vermek ve ağrınız geçtikten sonra tekrar başlamak. Haftada 3-4 kez en az yarım saat, hızlı tempoda yürüyün.

"Yürümekten daha fazlasını yapabilirim" diyorsanız, bel fıtığından koruyan diğer en iyi spor çeşitleri yüzme, bisiklet ve tenis olarak gösteriliyor. Yere sırtüstü yatıp, dizlerinizi toplayın. Çenenizi göğsünüze değdirmeden, elleriniz kulaklarınızın yanında olacak şekilde, belinizi yerden kaldırmadan, karşı duvarı görene kadar kalkıp, tekrar yatın. Bu hareketi yavaş yavaş artırarak 10'luk setler halinde 5 set yapabilecek hale gelin.

Yere yan olarak yatın. Bacağınızı yukarıya doğru iki kademede kaldırabileceğiniz kadar kaldırıp, daha sonra diğer bacağınıza dokunacak kadar indirin. Aynı egzersizi diğer tarafınıza yatarak uygulayın. Bu hareketi 10'luk setler halinde 3 set yapabilecek hale gelin.

Bel fıtığı için egzersizleri okumak için tıklayın

Yorum Gönder

0 Yorumlar