Ticker

6/recent/ticker-posts

Kışa özel cilt bakımı önerileri *

Kışa özel cilt bakımı önerileri

Kış mevsimi geldi ve kışın gelmesiyle beraber cildimizde de soğuk havaların etkisini görmeye başladık. Özellikle ciltlerimizin kuruması hepimizin karşılaştığı en büyük sorun olmaya başladı.

Kış mevsiminde yüzümüzle birlikte ayaklarımızın, boynumuzun, ellerimizin ve dudaklarımızın da bakımına özen göstermeliyiz.

Kış mevsiminde kuru ciltler, masaj ile eski ışıltısına kavuşur. Ellerinize mutlaka bir el losyonu ile masaj yapın.

Cildinizdeki kuruluğu zeytinyağı, hardal yağı ve badem yağı ile yapacağınız masaj ile giderebilirsiniz.

Kış aylarında size yardımcı olacak bazı cilt bakımı önerileri:

Pürüzsüz Cilt

Cildinizin kışın da pürüzsüz kalmasını arzu ediyorsanız, işte size doğal bir reçete. Hardal yağı, zeytinyağı ve susam yağını karıştırdıktan sonra tüm vücudunuza uygulayın. Cildinizin bebek gibi yumuşacık ve pürüzsüz olduğunu farkedeceksiniz.

Saç Bakımı

Soğuk rüzgarlar saçlarınıza zarar vermeden saçlarınıza özel saç bakımı uygulamayı ihmal etmeyin.

Dudak Bakımı

Dudaklarınız, kışın normalden çok daha çok kuruyarak çatlar. Güzel bir dudak balmı ile koruyun. Dudaklarınızı yalamaktan ve yemekten kaçının

Tırnak Bakımı

Belli aralıklar ile tırnaklarınıza tırnak yağı sürün. Tırnaklarınız zayıfsa, kolay kırılıyorsa problem az su tüketmeniz ile ilgili olabilir. Çoğu kişi yeterli miktarda su tüketmemektedir.

Kuru Bacaklar

Her banyo yaptıktan sonra bacaklarınıza mutlaka nemlendirici bir losyon sürmelisiniz. Kış mevsiminde ayaklarınızı yumuşacık tutmak için gliserin içeren bir losyon kullanın. Kışın çok sıcak su ile duş yapmak cildiniz için çok zararlıdır. Cildinizdeki doğal yağların yok olmasına sebep olur.

Güneş Koruyucu ve Kış

Kış mevsiminde güneş koruyucu kullanmak en az yazı aylarında olduğu kadar önemlidir. Kulaklarınıza sürmeyi de unutmamanız gerekir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar