Ticker

6/recent/ticker-posts

Lahana lazanyası

Lahana lazanyası tarifi :

Malzemeler:

1 adet lahana
1 adet pırasa
4 yemek kaşığı zeytinyağı
6 diş sarımsak
2 adet havuç
1 adet kereviz
1/4 bağ maydanoz
10 adet karalahana yaprağı
Tuz, Karabiber
1/2 çay kaşığı toz zencefil
1/2 çay kaşığı zerdeçal
750 gram beşamel sos
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

4 yemek kaşığı zeytinyağında soğan ve sarımsak sote yapılır.

piyaz şeklinde doğranmış pırasa, karalahana, havuç, ve kereviz sırasıyla sote yapıldıktan sonra 250 gram beşamel sos, tuz ve baharatlar eklenir.

Beyaz lahana şok haşlamadan geçirilip bir tepsiye lazanya yapar gibi bir kat serilip arasına sebze konur.

Bunun gibi en az 4 kat yapılan lahanaların üstüne kalan beşamel sos dökülüp, kaşar peyniri serpilerek 180 derecelik fırına konur

12 - 16 dakika arası pişirilen yemek dilimlenerek servise sunulur.

Şifası: Kanı temizleyen lahana, bedende biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olur. İçindeki "glocosinolate" adı verilen etkin maddesini diğer sebzelerden daha çok barındırması sebebiyle kan dolaşımının düzenlenmesine yardımcı olur. besin değeri çok yüksek olan bir besindir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar