Ticker

6/recent/ticker-posts

Zamandan tasarruf sağlayan güzellik önerileri

Zamandan tasarruf sağlayan güzellik önerileri

1- Gece Bakım Rutini

Cildinizin yağ biriktirerek tahriş olmaması için eve çok geç bir saatte de dönseniz de makyajınızı tmutlaka temizleyin. Temizleme süresini kısaltmak için glikolik asitli bir temizleyici kullanın.

Bu tür bir ürün cildinizi temizler, peeling yapar ve daha parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar. Ardından tek yapmanız gereken şey ise cildinizi nemlendirmek. Yağlı bir cilt yapınız varsa, salisilik asit içeren bir nemlendirici kullanmayı deneyin.

Cildiniz kuru ise hyalüronik asit içerikli bir losyonu tercih etmelisiniz. Son olarak süreceğiniz bir balsam ile uyuduğunuz süre içinde dudaklarınızın kurumasını önleyebilirsiniz.

2- Ojenizi Kurutun

Üst üste bir kaç kat sürüldüğünden, kuaför salonunda uygulanan ojenin kuruması yaklaşık 30 dakikanızı alır. Bu zamanı kısaltmak için uçuk pembe gibi açık tonlarda bir oje seçin. Bu renk ojelerin tırnağa yerleşip kuruması daha kolaydır.

Fırçanın ucundaki fazla ojeyi şişenin ağzına sildikten sonra tırnaklarınıza, serçe parmaktan baş parmağa doğru üçer ince kat uygulayın. Üzerlerine süreceğiniz kurutucu ile ojeleri sabitledikten sonra soğuk üfleyen saç kurutma makinenizi bir kaç dakika boyunca tırnaklarınızın üzerine tutun.

3- Saç Bakımı

Duştan çıktıktan sonra, saçınızın nemini bir havlu yardımıyla alın. Saçınızı taramadan önce, hafif formüllü bir saç köpüğünü tutamlarınıza yedirin. Ancak, normalde uyguladığınız köpük miktarının yarısını kullanın.

Ne kadar az miktar ürün kullanırsanız saçınız o denli kolay kurur. Üst kısımları yukarıda topladıktan sonra saç kurutma makinenizin sıcak ayarı ile alt kısımlarınızı kurutun. Bu tutamların nasıl göründüğüne pek aldırış etmeyin. Ne de olsa kimse saçınızın alt kısmını görmüyor.

Ardından üst tarafta kalan tutamlarınızı açın ve yuvarlak bir fırça yardımıyla düzeltin. Yüzünüzü çerçeveleyen kısımlar üzerinde daha fazla yoğunlaşın. Saçınızın formunu sabitlemek için, üzerine bir süre soğuk hava tutun.

4- Diplerinizi Kapatın

Kuaför salonuna gidecek kadar zamanınız yoksa, evde kolayca uygulayabileceğiniz bir boya satın alın. Boya setinin içinden çıkan küçük fırçayla yalnızca saç diplerinize ufak rötuşlar yapabilirsiniz.

Ayrıca güzellik uzmanlarının klasik bir hilesi de bu konuda işe yarayabilir; ıslattığınız bir makyaj fırçasını saç renginize uygun bir göz farına batırarak saç diplerinizdeki renk farkını kamufle edebilirsiniz. Farı sabitlemek için üzerine çok güçlü bir saç spreyi uygulamayı da unutmayın.

5- Ten Renginizi Koyulaştırın

Ten renginizin birkaç saat içinde göze çarpmasını mı istiyorsunuz? Bunun için tüm vücudunuzu bronzlaştırmak yerine bacaklar, göğüsler ve kollar gibi ilk bakışta göze çarpan yerlerinize yoğunlaşın. Önce ellerinize, topuklarınıza, dizlerinize ve dirseklerinize nemlendirici uygulayın.

Nemlendirici ürün kuru bölgelerde leke kalmasını engelleyecektir. Ardından, sprey formlu bir otobronzanı, öne çıkarmak istediğiniz bölgeler üzerine uygulayın. Spreyin ince yapısı kısa sürede geniş alanları kaplar ve vücut tarafından daha çabuk emilir.

Uyguladığınız tek kat otobronzan, vücudunuzun bazı yerlerinde renk farklılıklarına sebep olursa, bu bölgeleri bronzlaştırıcı pudra yardımıyla kapatabilirsiniz. Giyinmeden önce 10 dakika boyunca bir vantilatörün karşısında durmanız da ürünün kuruması için işe yarayabilir.

6- Sivilcenizi Küçültün

Hiçbir şey yüzünüzdeki o küçük canavarın bir anda kaybolmasını sağlayamaz. Ancak dermatologlar tarafından da benimsenmiş olan bir teknik ile sabaha kadar ufalmasını sağlayabilirsiniz.

Kulak pamuğunun tek tarafını kaynar olmayan sıcak bir suya batırın ve bu ucu hafifçe sivilcenizin üzerine değdirerek üç saniye kadar bekleyin. Isı sivilcenin açılarak içindeki iltihabın dışarı doğru çıkmasını sağlar.

Böylelikle uygulayacağınız ürünün içerikleri daha kısa sürede etki eder. Sivilcenin üzerine süreceğiniz kurutucu özelliğe sahip bir krem siz uyurken bu şişliğin inmesini sağlar.

Sabah uyandığınızda içinde salisilik asit bulunan bir kapatıcı ile sivilcenizi hem kamufle edebilir hem de iyileşmesine katkıda bulunabilirsiniz. Herhangi bir parlamayı önlemek için yüzünüze pudra uygulayın.

7- Hacim Kazandırın

Özel ürünler kullanarak saçınıza hacim kazandırabilirsiniz. Saçınızı yıkayacak zamanınız yoksa, bu size daha da çok zaman kazandırır çünkü hafif kirli saçlar şekillendirmeye daha müsaittir.

Saçınız temizse, diplerinize hacim veren bir sprey sıkıp şekillendirin. Ardından saçınızın üst kısmını ayırıp kıvırın. Kıvırdığınız bu parçayı dağınık bir topuz haline getirip sabitleyin. Orta derece ısıya ayarlı saç kurutma makinenizi yaptığınız topuzun üzerine tutun.

Uygulamış olduğunuz hacimlendirici, ısıya maruz kaldığında tutamlarınızın kabarmasını sağlar. Topuzu açın, başınızı öne doğru atın ve sabitlemek için saç spreyi uygulamayı ihmal etmeyin.

8- Bacaklarınızı Tıraş Edin

Kendinizi yaralamadan bacaklarınızı bir an önce tıraş edebilmek için öncelikle alt kısımlara kremsi dokuya sahip bir duş jeli uygulayın. Bu jeli dizinize ve üst bacağınıza da sürdükten sonra, en az üç bıçaklı bir jilet ile tüm bacaklarınızı tıraş edin.

Eğer süper mini bir etek giymeyi planlamıyorsanız dizinizin üst kısmını atlayabilirsiniz. Duştan çıktıktan sonra, tüm bacaklarınıza nemlendirici bir vücut kokusu uygulayın.

9- Gözlerinizin Şişkinliğini Alın

Eğer 20 dakikanız varsa, soğutucu bir göz maskesi uygulayabilirsiniz. Ancak vaktiniz kısıtlıysa, iki adet siyah çay torbasını demledikten sonra soğumaya bırakın. Bu torbaları gözlerinizin üzerinde yalnızca bir dakika kadar bekletin.

Çayın içeriğindeki kafein, damarları daraltarak göz altında bulunan şişkinliği indirir. Bu işlemden sonra papatya veya salatalık özlerine sahip bir göz kremi uygulayabilirsiniz.

10- Çok İşlevli Ürünler

Neden zamanınızı nemlendiriciyi, güneş koruma kremini ve fondöteni ayrı ayrı uygulayarak harcayasınız? Bazı renkli nemlendiriciler bunların üçünü bir arada barındırıyor.

Eğer fondöteninizden ayrılmaya kıyamıyorsanız, onu nemlendiricinizle karıştırarak tek bir ürün haline getirebilirsiniz. Aynı amaçla edindiğiniz bir krem formüllü allığı da yanaklarınız haricinde göz kapaklarınız ve dudaklarınıza da uygulayabilirsiniz.

11- Gece Bakımı

Ellerinizin ve ayaklarınızın her an bakımlı olmasını istiyorsanız ödevinizi bir gece önceden yapmalısınız. Yatmadan önce ellerinize vazelin uygulayın ve bir çift pamuk eldiveni ellerinize geçirin. Ayaklarınıza da kakao yağı sürdükten sonra bol çoraplar giyin. Uyandığınızda ipeksi yumuşaklıkta el ve ayaklara kavuştuğunuzu fark edeceksiniz. Son olarak çabuk kuruyan bir sezon rengi ojesi ile mükemmel bir görünüme kavuşabilirsiniz.

12- Mutlu Saçlar

Kepeklerinizden kurtulmak için denemediğiniz ürün kalmadı. Hâlbuki çözüm yıllardır mutfağınızda duruyor: Sirke! Evet doğru duydunuz. Sirkeyi nemli saçınıza dökün ve kurumasını bekleyin. Ardından şampuanla saçınızı yıkayın. Bu uygulamayı kepekleriniz yok olana kadar sürdürün. Etrafı hoş olmayan bir koku kaplayabilir ancak işe yaradığını göreceksiniz.

13- Yanınızda Taşıyın

Her ne kadar çabalasanız da, sabah evden telaşla fırlıyor olabilirsiniz. Bu zaman darlığını göz önünde bulundurarak çantanızda her zaman bir nemlendirici krem, allık, ruj ve maskara bulundurun. Araba kullanırken uzun kırmızı ışık bekleyişlerinde veya ofise girmeden hemen önce otoparkta rahatça uygulayabileceğiniz bu ürünler gününüzü kurtaracaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar