Ticker

6/recent/ticker-posts

Migren hastalarına Ramazan için öneriler

Migren hastalarına Ramazan için öneriler

Özellikle Ramazan'da uzun zaman aç kalmaya bağlı olarak geçirilen migren ataklarında sıklaşma görülür.

Açlığa bağlı migren atakları geçirmeyen, günde bir veya iki kere ilaç alan ve ilaç saatlerini doktoru ile birlikte ayarlayabilen hastalar oruç tutabilir.

Eğer migren atakları kendini sık gösteriyorsa, oruç tutmaktan kaçınmak gerekir.

İlaç alma sıklığı artan hastalarda oruç açma vaktiyle uyumlu ilaç alım saati ayarlanamadığında birtakım sorunlar ortaya çıkabilir. Bu yüzden migren hastalarının doktorları ile birlikte Ramazan'ın başında ilaç ayarı yapmaları gereklidir

Trafiğin az olduğu erken saatte işe gidin!

Oruçlu kişilerin eğer mümkünse gün içinde kendilerinde stres yaratabilecek; her türlü çevresel etkenden uzak durmaya çalışmaları gereklidir.

Stres yaratan çevresel etkenlerden kaçmamız her zaman mümkün olmasa da, hayatımızda ufak tefek değişiklikler yapabiliriz. Örneğin; trafik olmayan saatlerde dışarı çıkmak gibi... Eğer kişi çalışıyorsa işe trafiğin daha az olduğu erken saatlerde gidip, trafiğin çok yoğun olmayacağı bir saatte dönmeye çalışabilir.

Oruç tutan kişilerin eğer mümkünse iş ve aile ortamlarındaki kişilerle çatışmaya girmekten kaçınmaları gerekir. Oruç tutan kişiler normal günlere göre daha hassas olduklarını göz önünde bulundurmalı ve ilişkilerini ona göre sürdürmelidir.

Strese dikkat edin

İş yerlerinde yoğun stres yaratabilecek projeler, kararlar ve değişimler mümkünse ertelenmelidir. Yeni çalışmaların ve belirsizliklerin stres yaratıcı faktörler oldukları unutulmamalıdır.

Oruç tutan kişiler yeterli uyku uyuduklarından emin olmalıdırlar. Çünkü uykusuzluk da kişinin yaşadığı stres düzeyini artıran önemli bir faktördür.

Kafein içeren besinlerin aşırı tüketiminden kaçınılması gerektiği de unutulmamalıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar