Ticker

6/recent/ticker-posts

Bir saatte 400 kalori yaktıran egzersizler

Bir saatte 400 kalori yaktıran egzersizler

Tüm vücut kaslarınıza düzgün bir form kazandıracak Body Pump, spor merkezlerinin gözde programları arasında yer almakta. Bu egzersiz programı ile bir saatte 400 kalori yakmanız mümkün.



 

KARIN EGZERSİZLERİ
BALL CRUNCH: Önce topun üzerine oturun. Topu, karnınızın altına gelecek şekilde yuvarlayın. Eller başın arkasında, karın kaslarını sıkarak yukarı doğru hafifçe kalkın. Vücudu tekrar geriye bırakarak harekete devam edin.

 


BALL PULL IN: Topun üzerine yüz üstü yuvarlanarak topu, ayak bileği hizasına getirin. Ellerinize şınav pozisyonu verin. Dizlerinizi karna doğru çekin ve topu ayak parmak ucunuza getirin. Tekrar başlangıç pozisyonunuza iterek harekete devam edin.

 


BALL PULL IN: Topun üzerine yüz üstü yuvarlanarak topu, ayak bileği hizasına getirin. Ellerinize şınav pozisyonu verin. Dizlerinizi karna doğru çekin ve topu ayak parmak ucunuza getirin. Tekrar başlangıç pozisyonunuza iterek harekete devam edin.
 

KALÇA EGZERSİZLERİ

BARBELL LUNGES
: Dumbell’ları iki elinize alın. Normal duruş pozisyonunda bir bacağınızı bir adım öne atın. Diğer bacağın parmak uçlarını, yerde kalacak şekilde sabitleyin. Öne atılan bacağı kaslarınızı zorlayarak tekrar başlangıç pozisyonuna getirin. Vücudun dikliğini hareketin sonuna kadar korumayı ihmal etmeyin.

 

BALL BRIDGE: Sırt üstü yatın ve ayak tabanlarını topun üzerine basacak şekilde konumlanın. Topun üzerine basarak kalçayı yukarı doğru itin. Kalçayı aşağı indirerek harekete devam edin.
 
BACAK EGZERSİZLERİ

BALL LEG ABD
: Dizlerinizin üzerinde topu yan tarafa koyarak vücut ağırlığını topa vererek dengenizi sağlamaya çalışın. Altta kalan dizi kıvırın ve üstteki bacağı düz pozisyonda bırakın. Kalçanızı sıkarak bacağı kaldırıp indirmeye çalışın. Daha sonra diğer bacağa geçin. Egzersiz, dış bacağı çalıştırmak için kullanılır.
 

LEG ADD: Dirseğin üzerinde duracak şekilde yan yatın. Üst bacağı, alt bacağın önüne ayak tabanı yere basacak şekilde konumlandırın. Üstte kalan kol, ayak bileğini desteklesin. Altta kalan bacağı, yukarı ve aşağı hareket ettirerek iç bacağı çalıştırın. Sonra diğer bacağa geçin.
 
GÖĞÜS EGZERSİZLERİ

BENCH PUSH-UP:Mat üzerinde ellerinizi, omuz genişliğinden biraz daha fazla açarak şınav pozisyonu alın. Dizler yerde, topuklarınızı kalçaya doğru çekin. Dirsekleri yana doğru bükerek göğsünüzü aşağı indirin ve tekrar iterek harekete devam edin.

 

BENCH DUMBELL FLY: Step tahtası üzerine sırt üstü yatın. Dumbell’ları avuç içleri size bakacak şekilde göğüs üzerinde 90 derece açıyla tutun. Dirsekleri hafifçe kırarak yana doğru açın ve tekrar kapanırken dirsekleri düzleştirin.

 

BENCH BARBELL PRESS: Sırt üstü step tahtasına yatın. Barı göğüs hizasına gelecek şekilde 90 derece açıyla tutun. Hareket, barı göğüs hizasına indirip kaldırarak devam eder.

 

BALL BACK EXTENSION: Topun üzerine karın kasları gelecek şekilde şınav pozisyonu alın. Burada eller yerde ve ağırlık merkezi öndedir. Bacakları birleşik ve düz şekilde yukarıya doğru kaldırın ve tekrar aşağı indirerek harekete devam edin.
 

SIRT EGZERSİZİ

BARBELL ROWING
: Barı omuz genişliğinden biraz daha geniş olacak şekilde tutun. Ayaklarınızı omuz genişliğinde açarak dizleri hafifçe büküp vücuda 30 derecelik bir açıyla eğilin. Bar, vücudun önünde sarkık olarak bel hizasına doğru çekilerek kaldırılır. Dirseklerin kapalı olmasına özen gösterin.
 
KOL EGZERSİZİ

TRICEPS KICKBACK
: İki ele de dumbell alın. Dizleri hafif bükerek vücudu öne doğru 30 derecelik açıyla eğin. Dirseklerinizi vücudun her iki yanına sabitleyin ve arkaya doğru kollar düz olana dek itin. Egzersiz arka kol içindir.
 
OMUZ EGZERSİZİ

DUMBELL LATERAL RAISES: Ayakta duruş pozisyonunda her iki ele dumbell’ları alın. Vücudun yan tarafından omuz hizasına kadar dirsekleri hafif bükerek dumbell’ları kaldırın. Yavaşça yine başlangıç pozisyonuna getirin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar