Ticker

6/recent/ticker-posts

Bacak-kalça egzersizleri ile basenler erir mi?

Bir çok kere yazdık ama tekrar etmenin faydası var: Bölgesel zayıflama sadece hoş bir efsanedir.

Bazı kişiler CLA ile kalça yağlarını, kromla karın yağlarını yaktıklarını söylemektedirler!

Ne birtakım ilaçları, bazı besin desteklerini kullanarak , ne de birtakım egzersizleri yüz değil, yüz bin kez tekrarlayarak vücudunuzun sadece belirli bir bölgesini inceltebilir, yalnızca o bölgedeki yağlarınızı yakabilirsiniz.

Moralinizi bozmak istemiyorum fakat diyet ve egzersiz kombinasyonu ile veya yalnız diyet ve egzersiz yapıp vücudunuzun hangi bölümünün, ne kadar yağ kaybedeceğine siz değil, genleriniz ve onun komutası altında çalışan metabolik organizasyonunuz karar vermektediror.

Eğer vücudunuzun herhangi bir yerinde fazladan yağ biriktiğini düşünüyorsanız, diyet ve egzersiz planını dikkatle uyguladığınız zaman zaten o bölgenin yağları önce ya da sonra ama mutlaka kaybolacaktır.

Bunu hızlandırmayı arzu ediyorsanız egzersiz planınıza haftada 3-4 kere güç egzersizleri ve 2-3 kere dayanıklılık aktiviteleri ekleyin. Program süresi içinde alkole, şekere, una ve nişastaya hayır deyin.

Çünkü bu üç şey kanınıza şeker ve trigliseridleri zıplatacak, insülin-şeker dengenizi alt üst edecek ve insülin fırtınalarına yol açacaktır. Fazla insülin bölgesel yağların yakılmasında en önemli engeldir
.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu

Yorum Gönder

0 Yorumlar