Ticker

6/recent/ticker-posts

Saçları güneşten korumak

Saçları güneşten korumak

Tatile çıkmadan önce saç bakımı

Saçlarınıza perma, boya, balyaj gibi uygulamalar yaptırmaktan sakının. Bu tarz kimyasal işlemler güneşin zararlı etkilerini artırarak saçlarınızın daha hızlı kurumasına neden olur. Yine de kuaförünüze uğrayarak saçlarınızın uçlarındaki kırıkları ve rengi açılmış kısımları kestirin.

Tatil sırasında saç bakımı

Saçlarınızı güneşten, tuzdan, kumdan ve klordan korumak için UV filtreli koruyucu bir ürün kullanmalısınız. Saç için hazırlanmış özel bir koruyucu ürün seçebilirsiniz. İsterseniz yüzünüz ya da vücudunuz için kullandığınız güneş kremini saçlarınız için de kullanabilirsiniz.

Denizden ya da havuzdan çıktıktan sonra mutlaka yumuşak bir su ile saçlarınızı yıkayın. Suyunu giderdikten sonra koruyucu ürünü tekrar uygulayın.

Eğer saçınız boyalı ise rengini koruyacak tek yol saçınızı kapatmanızdır. Bu sebeple bir bandana veya şapka kullanmaya önem verin.

Akşamları, saçınızı, tuz, klor, kum ve koruyucu ürünlerden tamamen arındırmak için iyice yıkayın. Mümkünse bir güneş bakım şampuanı ve yıkama maskesi kullanın; değilse, kuru ve yıpranmış saçlar için hazırlanmış şampuanları tercih edebilirsiniz.

Eğer saçlarınızın çok kuruduğunu hissediyorsanız, iki günde bir besleyici bir maske uygulayın.

Tatil dönüşü saç bakımı

Tatil dönüşü saçlarınız donuk ve parlaklığını kaybetmiş görünürler. Panik yapmayın.

Doğru bir bakımla kısa sürede eski güzelliklerine ve sağlıklarına kavuşacaklardır.

Şok bir kürle bakıma başlayın: haftada 2 veya 3 kez şampuan öncesi bir besleyici uygulayın. Saçınız eski kuvvetini ve parlaklığını yakalayana dek küre devam edin.

Şampuan olarak, kuru ve yıpranmış saçlar veya boyalı saçlar için olanları kullanın. Saçınız eski formuna kavuşunca saç yapınıza uygun olana dönebilirsiniz.

Şampuan sonrası bir bakım maskesi veya serum uygulayın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar