Ticker

6/recent/ticker-posts

Karaciğer yetmezliği için çilek lapası - ibrahim saraçoğlu

Karaciğer yetmezliği için çilek lapası

İbrahim Saraçoğlu karaciğer yetmezliğine karşı çilek lapası kürünü öneriyor.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu karaciğer yetmezliğine karşı önerdiği Lavanta kürünün başarı oranını çok daha fazla yükseltmek ve daha hızlı bir biçimde sonuca ulaşabilmek için beslenme şeklinize dikkat ederek bazı takviye uygulamalar da yapabilirsiniz.

Bu uygulamalardan biri de her gün öğle yemeklerinden yarım saat önce hiç bir şey ilave etmeden tüketilecek bir porsiyon preslenmiş çilek lapasıdır.

Çilek lapası karaciğer yetmezliğine karşı önemli bir takviye oluşturur. Preslenmiş çilek lapası, çileklerin çatal ile ya da kaşıkla iyice ezilerek hazırlanması ile elde edilir.

Çilek lapasının ezme işleminin tamamlanmasından sonra fazla bekletmeden tüketilmesi gerekmektedir. Kullanacağınız çileklerin hormonsuz olması gerekir.

Bunun dışında genellikle, karaciğer metabolizmasının sağlıklı ve düzenli çalışması için enginarın katkısı da çoktur. Haftada iki-üç kez bir porsiyon, az su ile dilimlenmiş olarak haşlanmış enginar yemenin bu konuda çok faydası vardır.

Enginarı hazırlarken içine tuz atmayın ve porsiyon başına bir çorba kaşığından fazla sıvı yağ kullanmayın. Varsa, kalan haşlama suyunu da için.

Taze kayısının da karaciğerin dostu olduğunu unutmayın.

Lavanta kürünün başarılı olabilmesi için mutlaka yukarıda bahsedilen beslenme şekline uyma zorunluluğu bulunmuyor. Ancak bu beslenme şekli ile karaciğerin yükünü hafifletir ve karaciğerin daha rahat çalışmasına yardımcı olur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar