Ticker

6/recent/ticker-posts

Şişmanlığa son verecek enzim bulundu ama...

Şişmanlığa son verecek enzim bulundu ama...

Bilim adamları Bağırsaklarda bulunan bir enzim sayesinde şişmanlığın önüne geçileceğini, artık obezite, diabet hastalığı ve kalp hastalıkları sorun olmaktan çıkacağını açıkladı.

ABD'nin Kaliforniya Üniversitesinde görevli bilim adamları insan ve fare bağırsakları üstünde yaptıkları araştırmalarda MGAT2 adlı bir enzime rastladılar.

Bilim adamlarının keşfettikleri bu enzim, vücuttaki yağların enerjiye dönüşüp atılmasına veya depolanmasına karar veriyor.

Bilim adamları buldukları yeni bir enzim sayesinde şişmanlığın önüne geçecek.
Bilim adamları enzimi bulduktan sonra bir hap ürettiler.

Üretilen bu hap doğrudan bu enzim üstünde etkili olduğundan artık, insanlar şişmanlama korkusu olmadan istedikleri yiyecekleri tüketebilecekler.

Fareler üstünde yapılan deneyde, bağırsakdaki enzim üstünde etkili olan hap verilen fareler dört hafta içinde daha çok kalori yakmaya başladılar.

Obezite özellikle ABD ve İngiltere gibi batılı ülkelerin en büyük sorunlarından birisi haline geldi.

Bilim adamları obezite ile savaş için, bilimsel çalışmalara hız verdiler ve bu çalışmalar için daha çok para ayrılmaya başlandı.

Ancak bazı uzmanlar bu konuda bir uyarıda bulunuyorlar. Bu tür hapların piyasaya çıkması uzun yıllar sürebilir. Bu zaman içinde insanlar spor yapmalılar ve daha az yemeliler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar