Ticker

6/recent/ticker-posts

Renklerin yaşam tarzımıza etkileri

Renklerin yaşam tarzımıza etkileri

Allah c.c. kâinatı, semaları ve arzı binbir çeşit farklı renklere boyamıştır. Bütün ilahi kitaplarda “Onun boyası ile boyanın” yazmaktadır.

Renkleri yaşantımıza sokarak daha enerjik ve sağlıklı olabiliriz

Bu konuda size bazı örnekler...

Rengi bir ışık olarak üstünüzde taşıyabilir, yiyecekler, içecekler veya renkli bir su olarak içinize sindirebilirsiniz. Bunu yaparken çeşitli yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Bunlar ışık kutuları, ışıklı ambarlar, renkli ampuller, kumaş ve dekorlar olabilir.

Giydiğiniz giysilerin renklerinde, kullandığınız çarşaf gibi eşyalarda mavi, pembe, yeşil veya sarı kullanırsanız daha derin ve rahat nefes alabilirsiniz. Bu renkler akciğerleri ve diyaframı güçlendirmektedir.

Sinirli veya aşırı hareketli bir çocuk turuncu ya da kırmızı yatak takımının içinde uyumamalıdır. Böyle çocuklar için yeşil veya mavi renk daha uygundur.

Halı ve perdeler kişiliğe uygun renklerde olmalı. Örneğin sürekli kavga eden bir ailenin duvardaki turuncu renkli halıyı mavi, hatta pembe renge döndürdüklerinde daha iyi anlaşmaya başladıklarını görmüşlerdir.

Duvar ve mobilyalar da hem insanın ruhi halini hem de sağlığını etkilemektedir.

Renkli tablolar ile dekorasyon insana canlılık verir.

Doğada her tür renk bulunur. Bu güzelliklerden yararlanarak onu yaşantımıza sokabiliriz.

Ev bitkileri renkli veya yeşil bir ev, bitkiler yaşantımızda oldukça iyi neticeler verirler.

Renkleri içinizde var olan gücünüzde canlandırarak üçüncü gözün renklere karşı olan dikkatini artırabilirsiniz.

Gözlerinizi kapatarak, bir rengi hayalinizde canlandırıp, kendinize enerji yükleyin.

Renkleri içinize çekerek ve bunu vücudunuzun enerji merkezlerine yollayarak nefes alın ve verin. Rengi orada tutarak o bölgenize enerji yükleyip tedavi edin ve tedavi olduğunuzu düşünün. Düşünün ve “ben iyileştim” diyin. Sonuçta iyileştiğinizi göreceksiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar